Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟΥ "NOSFERATU"



Μοιάζει σαν μια σκηνή από μια από τις θρυλικές ταινίες τρόπο που σκηνοθέτησε ο γνωστός δημιουργός αλλά το κεφάλι του Φρήντριχ Βίλχελμ Μουρνάου σκηνοθέτη του Nosferatu που πέθανε το 1931 κλάπηκε από τον οικογενειακό τάφο του σε ένα νεκροταφείο της Γερμανίας.

   Η σύληση του τάφου έγινε στο Stahnsdorf περίπου 12 μίλια νοτιοδυτικά από το κεντρικό Βερολίνο σύμφωνα με το Variety. Οι τάφοι παρόλα αυτά των αδερφών Μουρνάου δεν είχαν πειραχτεί περαιτέρω.

   Υπολείμματα κεριού βρέθηκαν κοντά στον τάφο που δείχνουν ότι είχαν αναφτεί κεριά και πιθανότατα υπάρχουν αποκρυφιστικά κίνητρα πίσω από την κλοπή. 

  Ο Μουρνάου είναι γνωστός για το κλασικό εξπρεσιονιστικό ασπρόμαυρο φιλμ του βαμπιρικού τρόμου του 1922 που αργότερα ξαναγύρισε ο Werner Herzog. Σκηνοθέτησε επίσης την ταινία Sunrise με την οποία κέρδισε πολλά όσκαρ στην πρώτη τελετή που έγινε ποτέ για τα βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

   Πέθανε σε ηλικία 42 ετών από αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Καλιφόρνια αλλά θάφτηκε στην γενέτειρα του, την Γερμανία.

   Η Der Spiegel μεταδίδει ότι οι υπεύθυνοι του νεκροταφείου σκέφτονται αν θα πρέπει να επισφραγίσουν τον τάφο μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που έχει παραβιαστεί. 



 Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...