Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ



Με μια σεμνή τελετή στην μεγάλη αυλή του Δημοτικού σχολείου Προμάχων, ο πάτερ Γεώργιος τέλεσε τον καθιερωμένο κοινό Αγιασμό του Δημοτικού και του Γυμνασίου του ακριτικού χωριού.

Στον Αγιασμό παρέστησαν, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαρία Γιουρούκη, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής  Δημήτρης Βέσκος, εκπροσωπώντας τον δήμο Αλμωπίας, οι διευθυντές των δυο σχολικών συγκροτημάτων κύριοι Πιλάτος και Πασόης, το σύνολο του διδακτικού προσωπικού, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, πολλοί γονείς και φυσικά όλοι οι μαθητές που έπαιρναν τον κόσμο με τις χαρούμενες φωνές τους.
Την παράσταση βέβαια, όπως κάθε χρονιά, έκλεψαν τα πρωτάκια της Α' Δημοτικού, τα οποία έμοιαζαν τρισευτυχισμένα, αφού "μεγάλωσαν" πλέον και απογαλακτίστηκαν από την ανεμελιά των νηπιαγωγείων.

Μετά τον Αγιασμό, ακολούθησε ανάγνωση, από τον Πατέρα Γεώργιο, μηνύματος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, με ευχές για Ευλογημένη σχολική χρονιά.
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Βέσκος μετέφερε τις ευχές του δημάρχου Δ. Μπίνου και ακολούθως αναφέρθηκε στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου, ώστε τα όποια προβλήματα, κυρίως κτιριακά, να αντιμετωπιστούν και τόνισε την αγαστή συνεργασία που επιτελείται μεταξύ των αρχών και των διευθύνσεων των σχολείων.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Γυμνασιάρχης κύριος Πασόης ο οποίος καλωσόρισε όλους τους μαθητές, ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά, ενώ τόνισε ότι οι όποιες ελλείψεις υπάρχουν, τόσο σε υλικό όσο και σε διδακτικό προσωπικό, θα επιλυθούν σύντομα.

Τέλος μοιράστηκαν τα σχετικά γλυκίσματα στους παρευρισκόμενους και οι μαθητές οδηγήθηκαν στις νέες τους τάξεις για μια πρώτη γνωριμία.

Αγιασμός τελέστηκε επίσης και στα νηπιαγωγεία του χωριού από τον Πατέρα Γεώργιο.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ























1 σχόλια :

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΤΑΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ. ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...