Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ REM ΚΑΤΑ ΤΟΥ DONALD TRUMP ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ



Ο Michael Stipe μπορεί να τραγουδούσε ότι έχασε την θρησκεία του το 1991 αλλά την Τετάρτη έχασε την ψυχραιμία του με τους πολιτικούς που κάνουν τα πάντα για να τραβήξουν την προσοχή στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.

 Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και πρώτος στις πρώτες δημοσκοπήσεις σε μια συγκέντρωση του στην Ουάσινγκτον αποχώρησε από την σκηνή υπό τους ήχους του γνωστού κομματιού των REM 'It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)' αλλά το συγκρότημα δεν φαίνεται να εντυπωσιάστηκε που ξαφνικά μπήκαν στην πολιτική αρένα με αυτό τον τρόπο και μάλιστα από τον Trump.

 «Άι γ...ε όλοι σας - είστε ανθρωπάκια που αναζητάτε συνέχεια την προσοχή και την εξουσία», δήλωσε ο Stipe σε μια ανακοίνωση του που την τουίταρε ο μπασίστας των REM, Mike Mills. «Μην χρησιμοποιείτε την μουσική ή την φωνή μου για την ηλίθια παρωδία που είναι η προεκλογική εκστρατεία σας». Μπορεί στην ανακοίνωση ο Stipe να μιλάει γενικά και να μην αναφέρεται για κανέναν συγκεκριμένα αλλά σίγουρα πρέπει να έχει να κάνει με την άποψη που έχει ο Stipe για τον Trump και για το συγκεκριμένο περιστατικό.

   Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το συγκρότημα πόσταρε μια πιο επίσημη ανακοίνωση στο Facebook πριν το οργισμένο τούιτ του Stipe:
 «Αν και δεν δίνουμε την άδεια ή δεν συγχωρούμε την χρήση της μουσικής μας σε μια τέτοια πολιτική εκδήλωση και ζητάμε από τους υποψήφιους να σταματήσουν και να πάψουν να κάνουν κάτι παρόμοιο, υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα που χρήζουν προσοχής εδώ.
 Τα μίντια και ο Αμερικανός ψηφοφόρος πρέπει να επικεντρωθούν στην μεγαλύτερη εικόνα και να μην επιτρέψουν σε φιλόδοξους πολιτικούς να μας αποσπούν την προσοχή από τα πιο επείγοντα ζητήματα της καθημερινότητας και της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας». 

Οι LA Times είχαν μια φορά χαρακτηρίσει τους REM σαν ένα από τα «πιο φιλελεύθερα και πολιτικώς ορθά συγκροτήματα» στην Αμερική και η μπάντα υποστήριξε ανοικτά τον προεδρικό υποψήφιο των δημοκρατικών, John Kerry το 2004. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος ροκ σταρ έχει παραπονεθεί που η μουσική του παίζεται σε μια πολιτική εκδήλωση. 
Το ίδιο είχε κάνει και ο Neil Young όταν ο Trump χρησιμοποίησε το 'Rockin' in the Free World' αλλά και Bruce Springsteen είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του που ο πρώην πρόεδρος Ronald Reagan είχε χρησιμοποιήσει το κομμάτι 'Born in the USA' για την προεκλογική του καμπάνια. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...