Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Πώς να προλάβετε τα παιδικά ατυχήματα -Γιορτές χωρίς δυσάρεστα περιστατικά
Για να κυλήσουν όλα ομαλά και να περάσουν καλά και μικροί και μεγάλοι αυτές τις γιορτές το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» συμβουλεύει. 
Τι πρέπει να προσέχουμε  τις μέρες των εορτών ώστε να αποφύγουμε τα παιδικά ατυχήματα. 
  • -Χριστούγεννα, σημαίνουν λάμψη! Γι' αυτό προσοχή στα κεριά και τα αναμμένα τζάκια για να αποφύγετε τα πιθανά εγκαύματα. Καλό θα είναι να υπάρχει καλύπτρα στο τζάκι ενώ, αναφορικά με τα κεριά είναι καλύτερα να είναι σε σημεία που δεν τα φτάνουν τα παιδιά.
  • -Οι φανταχτερές γυάλινες μπάλες του δέντρου γίνονται εύκολα αιτία τραυματισμού μικρών παιδιών. Καλό θα είναι να τις τοποθετείτε ψηλά στο δέντρο για να μην τις φτάνουν τα παιδιά.
  • -Τα φωτάκια του δέντρου καταλήγουν στην πρίζα. Προσοχή λοιπόν στις πρίζες και στα ηλεκτρικά καλώδια, καθώς υπάρχει πάντα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Τοποθετείστε την πρίζα έτσι ώστε να μην είναι προσβάσιμη στα παιδιά. Εξηγήστ του, ωστόσο, με απλά λόγια ότι είναι επικίνδυνο να πλησιάσει την πρίζα ή να την πειράζει.
  • -Τα παιχνίδια που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης, ας είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών. Έτσι, θα τα χαρούν περισσότερο. Για τα παιδιά κάτω των 4 ετών επιλέξτε παιχνίδια που δεν έχουν μικρά κομμάτια τα οποία υπάρχει κίνδυνος να καταπιούν. Προτιμήστε παιχνίδια με μεγάλα κομμάτια, κατασκευασμένα από πλαστικό ή πανί ή χαρτί. Αποφύγετε τα μεταλλικά ή τα βαριά ξύλινα.
  • -Προσοχή στα μπαλόνια. Το 43% των ατυχημάτων ασφυξίας έχουν συμβεί με κάποιο μπαλόνι που έχει φράξει τους αεραγωγούς ενός παιδιού. Τα παιδιά κάτω των 8-10 ετών καλό θα είναι να μην φουσκώνουν μπαλόνια.
  • -Προσοχή στα παιχνίδια που έχουν σχοινιά, κορδέλες, κορδόνια, λουριά και άλλα τέτοια είδη όταν είναι άνω των 18 εκατοστών, γιατί υπάρχει κίνδυνος στραγγαλισμού. Επικίνδυνα για εγκαύματα είναι επίσης τα παιχνίδια που έχουν ηλεκτρισμό, ή μπαταρίες για τα πολύ μικρά παιδιά.
  • -Όσο χαρούμενες και αν είναι οι γιορτινές πλαστικές σακούλες, μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με αυτές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ασφυξίας.
  • -Προσοχή στις καραμέλες στα μικρά παιδιά, μπορούν εύκολα να πνιγούν.
  • -Τα οινοπνευματώδη και τα προϊόντα του καπνού πρέπει να φυλάσσονται σε σημεία που δεν τα φτάνουν τα μικρά παιδιά, για να αποφύγετε τυχόν δηλητηριάσεις.
  • -Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά στο χώρο της κουζίνας ή του μπάνιου χωρίς επίβλεψη. Προσοχή στις καυτές επιφάνειες και τα χερούλια των μαγειρικών σκευών που εξέχουν και μπορεί τα παιδιά να πιάσουν.
  • -Προσοχή στις μπαλκονόπορτες και στα γυάλινα τραπέζια προς αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.
  • -Όταν βγαίνετε με τα παιδιά έξω να τα κρατάτε πάντοτε από το χέρι και πάντα από την μέσα πλευρά του πεζοδρομίου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...