Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η NASA ΒΡΗΚΕ "ΚΟΣΜΙΚΟ" ΦΩΤΟΣΠΑΘΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Η NASA βρήκε «κοσμικό» φωτόσπαθο στον ουρανό – Πώς αντέδρασε το διαδίκτυο [εικόνες]
Η νέα ταινία του Star Wars έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη και «έσπασε» τα ταμεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Λίγες ώρες πριν, η NASA είχε ανακαλύψει ένα... φωτόσπαθο μέσα στον γαλαξία μας!
Το «κοσμικό φωτόσπαθο», όπως το ονομάζει η ίδια η αμερικανική υπηρεσία, σχηματίστηκε από την γέννηση ενός νέου άστρου, εντός του Milky Way. «Το τηλεσκόπιο Hubble βρήκε κάτι που μοιάζει με διπλό φωτόσπαθο, λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου Star Wars. Το κοσμικό φωτόσπαθο δεν ανήκει σε έναν γαλαξία, πολύ πολύ μακριά (γνωστή ατάκα από την ταινία), αλλά είναι μέσα στον δικό μας»
Μετά την ανακοίνωση για το νερό στον Αρη, που... όλως τυχαίως συνέπεσε με την ταινία «Martian» που έκανε πρεμιέρα λίγες μέρες μετά, η νέα φωτογραφία της NASA προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα.
Πολλοί χρήστες του διαδικτύου εντυπωσιάστηκαν και ευχαρίστησαν την NASA για την καινούργια ανακάλυψη της. Από την άλλη, υπήρχαν και αρκετοί που κατέκριναν την τακτική που ακολουθεί η αμερικανική υπηρεσία.

«Η επιστημονική φαντασία αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές επιστημόνων και μηχανικών. Το Star Wars δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη για την επιστήμη από τα ευρήματα του Hubble, που ξετυλίγουν τα μυστήρια και τα περίεργα του σύμπαντος» τόνισε ο John Grunsfeld, αναπληρωτής διοικητής της Διεύθυνσης Επιστημονικών Αποστολών της NASA.
Με αυτή τη δήλωση, ο κ. Grunsfeld αύξησε τις υποψίες των περισσότερων για την ανακάλυψη της NASA. Φυσικά, πρόκειται για μια απολύτως αληθινή εικόνα, όμως δεν είναι απίθανο να τραβήχθηκε νωρίτερα από την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη.


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...