Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΣΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Πόσο πετρέλαιο χρειάζεται το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη για να μοιράσει δώρα σε όλο τον κόσμο
Εφτασε η ώρα που περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η στιγμή που θα τα επισκεφθεί ο Αγιος Βασίλης, φέρνοντας δώρα.
Οι τελευταίες... πληροφορίες από τον Βόρειο πόλο αναφέρουν ότι το έλκηθρό του έχει αναβαθμιστεί φέτος, επιτρέποντάς του να λειτουργεί με καύσιμα στροβιλοκινητήρων (jet fuel), αν κάτι δεν πάει καλά με τους ταράνδους του. Πόσα καύσιμα χρειάζεται όμως ο Αγιος Βασίλης για να κάνει τις βόλτες του στον πλανήτη, τη βραδιά που θα μοιράσει τα δώρα;  
Οσο κι αν ακούγεται περίεργο, κάποιος κάθισε και το υπολόγισε αυτό. Ο Μάικλ ΜακΝτόναλντ, οικονομικός συντάκτης του CNN. Υποθέτοντας ότι ο Αγιος Βασίλης θα χρησιμοποιήσει jet fuel και με δεδομένο ότι χρειάζονται 8 γαλόνια πετρελαίου για ένα γαλόνι αυτού του καυσίμου, έκανε τις εκτιμήσεις του.
Βέβαια, δεν είναι ξεκάθαρο πόσα γαλόνια καίει το έλκηθρο του Αγιου Βασίλη ανά μίλι. Αλλωστε, δεν είναι γνωστό το βάρος ή το σχήμα του «οχήματος». Ετσι, με δεδομένο ότι ένα lear jet καίει περίπου 1 γαλόνι ανά 2,75 μίλια και ένα piper cub 1 γαλόνι ανά 15 μίλια, εκτίμησε ότι το έλκηθρο θα χρειάζεται περίπου 1 γαλόνι το μίλι.
Επόμενο στάδιο, πόσα σπίτια θα πρέπει να επισκεφθεί ο Αγιος με τα δώρα. Κάποιοι εκτιμούν ότι το 45% του παγκόσμιου πληθυσμού γιορτάζει τα Χριστούγεννα. Αυτό σημαίνει ότι ο Αγιος Βασίλης πρέπει να περάσει από περίπου 675 εκατομμύρια νοικοκυριά.
Με περίπου 7 νοικοκυριά ανά τετραγωνικό μίλι και υποθέτοντας ότι εκείνα που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα είναι συγκεντρωμένα σε συγκεκριμένα σημεία, αυτό σημαίνει ότι ο Αγιος Βασίλης πρέπει να καλύψει περίπου 94 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια σπιτιών.
Υποθέτοντας επίσης ότι ο Αγιος Βασίλης θα θέλει να κάνει οικονομία χρόνου, πετώντας διαγώνια, ο οικονομικός συντάκτης εκτίμησε ότι πρέπει να καλύψει 226 εκατομμύρια μίλια για να παραδώσει τα δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου.
Σύμφωνα με όλα αυτλα λοιπόν, ο Αγιος Βασίλης χρειάζεται περίπου 45 εκατομμύρια γαλόνια jet fuel για το ετήσιο ταξίδι του. Με το κόστος του να είναι περίπου 1,20 δολάρια το γαλόνι αυτή τη στιγμή, το κόστος είναι κάτι λιγότερο από 54 εκατομμύρια δολάρια.
Ή απλά, ο Αγιος Βασίλης θα βασιστεί στους 8 ταράνδους του για να τα αποφύγει όλα αυτά.


Πηγή: /www.iefimerida.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...