Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Οι θεατές του δάσους


Πέρνα κατά τις πέντε από το δάσος να σε κεράσω τσάι.

Γράφει η Ιωάννα Μιχοπούλου

Δε μας πειράζει να έρχεσαι συχνά, γιατί δεν ενοχλείς καθόλου. Είσαι τόσο διακριτικός.  Έρχεσαι πάντα με καθαρά, αθλητικά παπούτσια για να μη λερώσεις το χώμα. Έτσι πρέπει. Αν και καμιά φορά αναρωτιέμαι… Πώς να είναι η υφή της πατούσας σου; 

Έρχεσαι πάντα με ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα στην εντέλεια. Τα μαλακτικά ρούχων φαίνεται κάνουν τη δουλειά τους, αφού μυρίζεις πάντα λεβάντα και μπερδεύεις τις νεαρές μέλισσες. Πλάκα έχει, αλλά αναρωτιέμαι καμιά φορά… Πώς να είναι η μυρωδιά των ανθρώπων;

Με τα ζώα μας δεν υπήρξαν ποτέ συμπλοκές. Αφού όποτε αυτά πλησιάζουν, εσύ απομακρύνεσαι με χάρη.  Ευτυχώς δεν τα τσαλαπατάς όπως κάνουν οι άνθρωποι της πόλης,  αλλά μερικά ισχυρίζονται ότι δεν τα συμπαθείς κιόλας.

Συζητήσεις επί συζητήσεων γίνονται γύρω απ’ αυτό το θέμα, δίχως αποτέλεσμα. Οι πεταλούδες είναι πάντα με το μέρος σου και ισχυρίζονται ότι ξέρεις να εκτιμάς το ωραίο. Ωστόσο, η σαύρα που ήρθε να σε γνωρίσει προχθές, παρεξηγήθηκε όταν έτρεξες μακριά φωνάζοντας « Φίδι, φίδι!! » .

Τα περισσότερα πουλιά δηλώνουν «Δ.Ξ / Δ.Α» ,ενώ λένε ότι νιώθουν καλά κοντά σου. Δε ντρέπονται να τραγουδήσουν, γιατί ποτέ δε δίνεις σημασία.

Θέμα φασαρίας φυσικά δεν τίθεται, αφού συνήθως χρησιμοποιείς μόνο το 14,5% του δυναμικού της φωνής σου. Δε σε άκουσα ποτέ να ουρλιάζεις για να ανακαλύψεις την ξεχασμένη σου δύναμη. Ευτυχώς δηλαδή, αφού έτσι αποφεύγουμε την ηχορύπανση του δάσους. Μόνο το φεγγάρι παραπονιέται, γιατί έχει βαρεθεί, λέει, να ακούει μόνο τις κραυγές των λύκων.

Τα δέντρα δηλώνουν κολακευμένα που τα κοιτάς συνέχεια. Δεν είναι συνηθισμένα σε τόσο κοίταγμα χωρίς σκοπό. Αρχικά, τους κακοφαινόταν που δεν τα έπαιρνες αγκαλιές και δεν τα άγγιζες. Αλλά τελικά, καλύτερα έτσι, λένε. Τα χάδια από αγνώστους μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε σεξουαλική παρενόχληση.

Όχι. Δεν ενοχλείς καθόλου αόρατε επισκέπτη του δάσους. Δεν αγγίζεις, δε φωνάζεις, δεν κουνιέσαι πολύ. Είσαι εξαιρετικός θεατής του δάσους. Σου εύχομαι μια μέρα να γίνεις ηθοποιός.

ΠΗΓΗ...http://www.thessalonikiartsandculture.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...