Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Περιβάλλον και Πολιτισμός: «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ΠέλλαςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης με τίτλο Περιβάλλον και Πολιτισμός: «Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016,  προγραμματίζει τις παρακάτω δράσεις:

1.      Στον αρχαιολογικό χώρο Πέλλας θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες με τίτλο Άναψε το καμίνι, δώστου φωτιά. H δραστηριότητα θα περιλαμβάνει περιήγηση σ’ ένα αρχαίο εργαστήριο κατασκευής πήλινων αντικειμένων, ξενάγηση στο εργαστήριο παραγωγής εκμαγείων του ΤΑΠΑ, άναμμα του κεραμικού κλιβάνου και τέλος κατασκευή πήλινων ειδωλίων. 
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 9.30 και 11.30 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 11.30.

2.      Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας θα πραγματοποιηθεί θεματική ξενάγηση για ενήλικες με τίτλο  Φωτιά, ένα οικείο αγαθό. Η δράση θα εστιάσει στην ανάδειξη της φωτιάς ως αναπόστατο στοιχείο της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής, με έμφαση στη χρήση της κατά την προετοιμασία της τροφής (μαγείρεμα σε εστίες και σε φούρνους) και για τον φωτισμό των σπιτιών, των δημόσιων κτηρίων και των λατρευτικών χώρων.
Οι ξεναγήσεις θα υλοποιηθούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 9.30 και 11.30. και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 9.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


τηλέφωνο επικοινωνίας για το κοινό: 23820-31160

Yπεύθυνοι επικοινωνίας :
-για τη δράση στον αρχαιολογικό χώρο: Αναστασία Γεωργιάδου

-για τη δράση στο αρχαιολογικό Μουσείο: Αλεξάνδρα Σκίτσα

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...