Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ


Αριδαία, 22/11/2016

ΣΤΟΝ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΝΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τον Εξαπλάτανο επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χρήστο Γεωργίου και Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη. Εκεί τους υποδέχτηκαν, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αλμωπίας κ. Γιώργος Γούδης, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Χατζηανδρέου, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και ενεργοί πολίτες.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η καταγραφή και η σωστή ιεράρχηση κάποιων ζητημάτων που απασχολούν το χωριό, καθώς επίσης και η συνάντηση με τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες που νοιάζονται πραγματικά για την πρόοδο του τόπου.
Σε αυτά τα πλαίσια, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι έχει πιστωθεί στον προϋπολογισμό το ποσό των 10.000 ευρώ που θα αφορά συντηρήσεις κοινόχρηστων χώρων. Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Τοπικό Συμβούλιο καταγράφηκαν οι βασικές ανάγκες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την συντήρηση του πάρκου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το πρώην Δημαρχείο, την συντήρηση του σιντριβανιού και του λιθόστρωτου που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία, καθώς επίσης και την κατασκευή κράσπεδων που θα διαχωρίζουν το πράσινο της πλατείας και θα δώσουν μία άλλη αισθητική στον χώρο. Παράλληλα, ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο του Εξαπλατάνου, όπου μετά από υπόδειξη του Προέδρου θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στον έναν από τους τοίχους του κτηρίου ο οποίος επί χρόνια παρέμενε ασοβάτιστος και δημιουργούσε προβλήματα υγρασίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ίδιο κτήριο πραγματοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, όπου υλοποιείται ένα σημαντικό έργο. Ο λόγος για την δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο κτήριο που επί χρόνια αποτελούσε ένα μνημείο εγκατάλειψης και η μόνη χρήση του ήταν η αποθήκευση διάφορων αντικειμένων. Ο Δήμαρχος τον περασμένο Φεβρουάριο δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει αυτή η εικόνα και ήδη ο εσωτερικός χώρος είναι έτοιμος και απομένει μόνο η τελική πινελιά με τον ελαιοχρωματισμό της εξωτερικής όψης, καθώς επίσης και κάποιες ακόμα μικρές παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητά του. Ένα αίτημα πολλών ετών, έγινε πράξη.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπροσώπους του νεοσύστατου Συλλόγου Νέων Εξαπλατάνου, οι οποίοι έχουν δείξει τη διάθεση να συνεργαστούν με στόχο το κοινό καλό του χωριού και οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους για την εύρεση κάποιου χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητές τους. Ήδη, από τον Δήμο Αλμωπίας έχει γίνει αίτημα προς την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), για την παραχώρηση του Αστυνομικού Σταθμού του χωριού που σήμερα στέκεται ως ένα ερείπιο. Ένας χώρος βρώμικος, για τον οποίο ο Σύλλογος Νέων Εξαπλατάνου εκδήλωσε την επιθυμία να τον καθαρίσει και να τον περιποιηθεί, ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμωπίας. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν πολύ θετικά αποτελέσματα και σημείωσε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό κάθε εθελοντικής προσπάθειας.
Τέλος, ο Δήμαρχος βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Εξαπλατάνου, για το οποίο έχει εγκριθεί από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ένα σημαντικό ποσό που θα περιλαμβάνει συντηρήσεις και επισκευές του κτηρίου. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες. Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της Δόξας Εξαπλατάνου κ. Τάσος Λαμπρίδης, παρότι οι εποχές είναι δύσκολες με καλή διάθεση και συνεργασία μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:
«Οι επισκέψεις μας στα χωριά είναι ουσιαστικές, γιατί με αυτόν τον τρόπο δίνουμε άμεσες λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια ολόκληρα τους συμπολίτες μας. Ο Εξαπλάτανος έχει έναν Πρόεδρο και ένα Τοπικό Συμβούλιο δραστήριο και δημιουργικό. Η συνεργασία μας είναι άψογη και σε αυτό συμβάλει σημαντικά και το γεγονός ότι έχουμε ορίσει Αντιδήμαρχο με έδρα τον Εξαπλάτανο, ο οποίος ασχολείται ενεργά με τα προβλήματα της Ανατολικής Αλμωπίας. Με αυτή την επίσκεψη ιεραρχήσαμε κάποια σημαντικά ζητήματα, τα οποία θα λυθούν άμεσα με το ποσό των 10.000 ευρώ που έχουμε πιστώσει στον προϋπολογισμό ειδικά για τον Εξαπλάτανο. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να μιλάμε με αποτελέσματα. Σε αυτή την προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι να συμβάλουν όλοι οι ενεργοί πολίτες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συναντάμε στα χωριά μας και οι οποίοι ζητούν από εμάς να κάνουμε όλα εκείνα τα αυτονόητα που δεν υλοποιούνταν εδώ και αρκετά χρόνια. Πρωταρχικός μας στόχος, η βελτίωση της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...