Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Χοροδιδασκάλων με θέμα «ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα Χοροδιδασκάλων με θέμα «ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ» που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος χαρτογράφησης της Μακεδονικής Παράδοσης σε όλο το εύρος της Μακεδονίας και κάλεσε τους χοροδιδασκάλους να συνεργαστούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα. Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποιήθηκε από τους έμπειρους εισηγητές στη σημασία της σωστής διεξαγωγής επιτόπιας έρευνας. Αναφέρθηκαν παραδείγματα στα οποία η έρευνα δεν πληροί τις σωστές προδιαγραφές  με αποτέλεσμα να απορρίπτεται από τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες έχει διεξαχθεί. Χοροδιδάσκαλοι από όλες τις περιοχές της Μακεδονίας παρακολούθησαν τις εξαιρετικές τοποθετήσεις των εισηγητών.
            Ο κ.Πραντσίδης Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ ανέπτυξε το θέμα: «Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός από το Χοροστάσι στην Αίθουσα του Συλλόγου και στη Σκηνή».
            Η κα Πανοπούλου Καλλιόπη, Επίκουρος Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ-ΣΕΡΡΩΝ ανέπτυξε το θέμα: «Η Επιτόπια Έρευνα για το Χορό».
            Ο κ.Μωυσίδης Κυριάκος, Χοροδιδάσκαλος – Διδάσκων στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανέπτυξε το θέμα: «Όχι Απλά Ένας Δάσκαλος».
            Πολύ θετικές εντυπώσεις προκάλεσε η παρέμβαση του υπευθύνου της Κιβωτού Γουμένισσας και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γουμένισσας ΠΑΙΟΝΕΣ κ.Γεωργίου Πέτκου, οποίος ανακοίνωσε ότι δωρίζει για τις ανάγκες της έρευνας και καταγραφής που ξεκινά η ΠΟΠΣΜ, ΟΛΟ το αρχείο του, που αποτελείται από παλιές φωτογραφίες, που ξεκινούν από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Η Ημερίδα έκλεισε με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου τέθηκαν θέματα που αφορούν στην αλλοίωση της Παράδοσης. Οι χοροδιδάσκαλοι εξέφρασαν την επιθυμία για συνεχή και αδιάλειπτη ενημέρωση εκ μέρους της ΠΟΠΣΜ για τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν αρχίσει να διεξάγονται σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας. Τα αποτελέσματα αυτών των ερευνών, καθώς και επιστημονικές εργασίες ερευνητών θα παρουσιάζονται σε ετήσιο διαρκές συνέδριο που ήδη δρομολογείται από την ΠΟΠΣΜ για το έτος 2018.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...