Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ο Ετήσιος χορός του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ ”


Ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών “Η ΠΕΛΛΑ ” ευχαριστεί θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στον ετήσιο χορό του Ομίλου που πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο ΟΝΕΙΡΩΝ ΖΕΥΞΗ το Σαββάτο 25/2/2017.

Η εκδήλωση άρχισε  με την  πετυχημένη εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Ομίλου  μας, την οποία οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.
Ακολούθως  ο πρόεδρος του Ομίλου, κ. Γεώργιος Δόντσιος , καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με τη παρουσία τους και στήριξαν τον Όμιλο στην εκδήλωσή του.
Στη συνέχεια τιμήθηκαν με επίδοση πλακετών κατόπιν ομόφωνης απόφασης  του Δ.Σ. δύο εξέχουσες  προσωπικότητες οι οποίοι έχουν θέσει τον εαυτό τους στην τέχνη, την ιστορία , την παράδοση και τον πολιτισμό:
- κ. Ευάγγελος Αραμπατζής  Μαέστρος και  Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ),  για την άριστη συνεργασία με τον Όμιλό μας  και τη συμβολή του στην πολιτιστική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου μας . 
Ο κ Αραμπατζής ευχαρίστησε τον Όμιλο για την τιμή που του έγινε, εξήρε την άριστη συνεργασία μας, δήλωσε πως η σχέση ΣΟΝΕ-ΠΕΛΛΑ είναι άρρηκτη και ανακοίνωσε μεγάλη συναυλία της ΣΟΝΕ στα Γιαννιτσά με τον Όμιλό μας το Νοέμβριο 2017.
- κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου (μέλλος του Ομίλου)  εκπαιδευτικός – ιστορικός - συγγραφέας,  για το συγγραφικό του έργο και την πολύχρονη πολιτιστική του προσφορά στην τοπική ιστορία και παράδοση.
Ο κ Παπαλαζάρου με τη σειρά του ευχαριστώντας  τον Όμιλο για την τιμή που του έγινε,  παρέδωσε στον πρόεδρο του Ομίλου, από το προσωπικό του ιστορικό αρχείο, έγγραφα και καταστατικό που αποδεικνύουν  την  πρώτη ίδρυση του Ομίλου μας με την επωνυμία ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΠΕΛΛΑ»  το έτος  1872 που στη συνέχεια και λόγω των δύσκολων καιρών (Τουρκοκρατία) παρέμεινε ανενεργός , κατόπιν το 1905 επανιδρύθηκε με την ονομασία ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΕΝ ΓΙΕΝΙΤΣΟΙΣ «ΠΕΛΛΗ», η κίνηση αυτή προσφοράς των ιστορικών αρχείων του τιμωμένου  καταχειροκροτήθηκε,  προκαλώντας συγκίνηση στον πρόεδρο του Ομίλου , το ΔΣ και τους παρευρισκομένους.
Την σκυτάλη πήρε το διασκεδαστικό μέρος της βραδιάς με την εκπληκτική ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια ενισχυμένη με εντυπωσιακή σύνθεση πνευστών (χάλκινα) και έγχορδων οργάνων που με τους ήχους και μελωδίες δημιούργησαν στους θαμώνες ατελείωτη χορευτική διάθεση. Ο κόσμος που γέμισε το κέντρο ξέχασε για λίγο την καθημερινότητα , διασκέδασε με απεριόριστο κέφι και με χορούς από όλη την Ελλάδα που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους οι :

Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος
Η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη
Ο βουλευτής Πέλλας κ. Γ.Καρασμάνης
Ο περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας κ. Ι. Ανδρίτσος
Ο Υδντής  Αστυνομικής Δνσης Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης
Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας  κ. Απ. Φάκας 
Οι Αντιδήμαρχοι κ. Κερασόπουλος Παναγιώτης,  κ. Ι. Γυριχίδης 
Ο Πρώην βουλευτής κ. Δ. Σταμενίτης
Το επιτελείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) με επικεφαλής τον μαέστρο και διευθυντή κ. Ευάγγελο Αραμπατζή. (Τιμόμενος)
κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου (μέλλος του Ομίλου)  (Τιμόμενος)

Πρόεδροι, χοροδιδάσκαλοι και αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους της περιοχής μας.

Ιστορική Και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος"
Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών  (Ν.Ο.Γ.)
Γ.Α.Σ. "Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" Γιαννιτσών
Σύλλογος Αν.Ρωμυλία Καρυωτών Γιαννιτσών
Πολιτιστικός Σύλλογος Κρωμνιωτών  Άγιος Νικόλαος
Πολιτιστικός Σύλλογος "ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ" Γουμένισσας
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ»
Πολιτιστικός Σύλλογος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ»
Φιλοπρόοδος Επιμορφωτικός Σύλλογος Καλής  Πέλλας
Παραδοσιακός Οικισμός Γαρεφείου Πέλλας.


Ευχαριστούμε τους χοροδιδασκάλους μας κ. Κατσαφυλούδη Χρήστο και κ. Κεχαγιά Αναστασία , για την άψογη εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων τους, όλους τους χορευτές μας, μικρούς και μεγάλους αλλά και τους γονείς των παιδιών που αγόγγυστα είναι αρωγοί σε κάθε προσπάθεια του Ομίλου.
Ευχαριστούμε την PELLA τηλεόραση,  τις τοπικές εφημερίδες για την προβολή των δραστηριοτήτων του Ομίλου, όπως επίσης και τις ηλεκτρονικές πύλες για την συνεχή ενημέρωση των μελών και φίλων μας μέσω των ιστοσελίδων τους.
Ευχαριστούμε τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις της πόλης μας για την προσφορά τους στην εκδήλωση.
Ιδιαιτέρως θερμές ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που μας τίμησε και φέτος με την παρουσία του και μας δίνει κουράγιο και δύναμη στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να συνεχίσουμε το έργο μας .

                                                           ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                                                                 ΤΟ ΔΣ







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...