Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι. Κοίτα να τους γνωρίσεις όλους.


Της Ματίνας Σταθάκη.
Μεγαλώνουμε ξέροντας πως οι άνθρωποι της οικογένειάς μας είναι οι πιο σημαντικοί άλλοι άνθρωποι στη ζωή μας.
Στην πορεία μαθαίνουμε πως υπάρχουν και οι κολλητοί μας. Μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνοι τους. Λίγοι και καλοί. Τους προσέχεις και σε προσέχουν σαν πολύτιμο θησαυρό.
Η οικογένεια και οι κολλητοί είναι οι άνθρωποι βουνά. Σταθεροί και αμετακίνητοι. Πάνω τους χτίζουμε σε στέρεη βάση.
Όμως, όση ασφάλεια και να μας παρέχουν, είναι σημαντικό να μάθουμε πως υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ανθρώπων.
Υπάρχουν άνθρωποι ποτάμια ή άνθρωποι θάλασσες. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που τους ακολουθείς γιατί σε μαγνητίζουν και μέσα από αυτό το ταξίδι εξελίσσεσαι, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα προορισμός ή στέρεο έδαφος να ακουμπήσεις. Είναι οι άνθρωποι που θα σε ξεδιψάσουν από τη λαχτάρα της ζωής. Δε θα σου ζητήσουν τίποτα. Ούτε καν να τους ακολουθήσεις. Αλλά εσύ θα τους ακολουθήσεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.
Υπάρχουν και άνθρωποι αστέρια. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που μέσα στα σκοτάδια σου έρχονται και σε οδηγούν. Δε σε πιάνουν από το χέρι γιατί ξέρουν πως δεν το χρειάζεσαι. Απλά σου φωτίζουν τον δρόμο, για να μη χαθείς, για να μη φοβηθείς. Είναι οι φανοστάτες σου, χωρίς να ορίζουν την πορεία σου, απλά τη διευκολύνουν. Είναι οι άνθρωποι πρότυπο που θα τους θαυμάζεις και θα τους θυμάσαι για πάντα.
Υπάρχουν άνθρωποι γέφυρες. Είναι εκείνοι που απλά έρχονται σε μια φάση της ζωής σου για να σε περάσουν απέναντι. Είναι μια μεταβατική φάση που εκείνοι χρειάζονται να νιώσουν ότι βοηθούν και εσύ χρειάζεσαι μια διέξοδο. Γίνονται το στήριγμα και εσύ καταφέρνεις να περάσεις από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη.
Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι, παιδί μου.
Κοίτα να τους γνωρίσεις όλους.
Κοίτα να φτιάξεις και δικές σου κατηγορίες  ανθρώπων.
Να ξέρεις όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που δε θα μπορέσεις να τους εντάξεις σε καμία κατηγορία. Θα τους λες σημαντικούς και θα σου αρκεί.
Γιατί από κάποια ηλικία και μετά μαθαίνεις πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να μην είναι γέφυρες για να περάσεις, ούτε αστέρια για να φωτίσουν τον δρόμο σου, ούτε βουνά για να πιαστείς, ούτε ποτάμια για να ταξιδέψεις. Μαθαίνεις πως κάποιοι άνθρωποι απλά έρχονται για να περάσουν τη ζωή τους μαζί σου. Για να συμπορευτείτε.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο σημαντικοί στη ζωή σου, παιδί μου.
Γιατί πολύ απλά δεν έρχονται να σου μάθουν ή να σε βοηθήσουν. Έρχονται για να σε γνωρίσουν. Για να ταξιδέψετε παρέα.
Αυτούς τους ανθρώπους να κρατάς από μια ηλικία και μετά, παιδί μου.
123456

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...