Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Άλλη μια νύχτα απώλειας – του Νίκου Δασκαλόπουλου


Ακόμα και στο άδειο σπίτι, έκλεινε την πόρτα του δωματίου του, για να διαβάσει. Ίσως κάποια συνήθεια…

 Μέσα στη μοναξιά του σπιτιού, εμφανίστηκε στο δωμάτιο ένα εβένινο άλογο. Χωρίς να ανοιγοκλείνει το στόμα του, του είπε (αν η φωνή αυτή του ανήκε), ανέβα πάνω μου και θα σε πάω ένα ταξίδι στο άπειρο παρελθόν. “Δεν έχω διάθεση για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι” του απάντησε. “Θα διαρκέσει μόλις ένα δευτερόλεπτο” αποκρίθηκε το άλογο “κι όταν θα γυρίσεις πίσω θα είσαι πιο ευεργετημένος από τον πιο ευεργετημένο Πρίγκιπα που υπήρξε ποτέ. Είσαι πιο όμορφος από όλα τα φεγγάρια που έχω αντικρίσει. Στο παρελθόν, σε περιμένουν ένα σωρό θαύματα και γυναίκες που θα σου παραδώσουν τις ψυχές και τα σώματά τους, όπως κάνουν οι αναγνώστες με τα βιβλία”.
 Προτιμούσε να μείνει συντροφιά με το βιβλίο του, τις Χίλιες και Μία Νύχτες. Το άλογο επέμεινε και του είπε ότι μπορεί να πάρει μαζί το βιβλίο, αν το επιθυμεί. Ο άντρας τότε του αποκάλυψε την πραγματική αιτία της άρνησής του. Πως ένα άλλο άλογο, το προηγούμενο βράδυ του προσέφερε ένα ταξίδι στο μέλλον, στο οποίο είδε ότι όταν δέχθηκε την αποψινή προσφορά, ταξίδεψε στο παρελθόν κι έχασε το βιβλίο εκεί. Το βιβλίο ήταν δώρο, είχε μία αφιέρωση, δεν ήταν ένα απλό αντίτυπο.
 Είχε αποφασίσει να ξαναγράψει την ιστορία του.
 Είπε το τελειωτικό όχι και έδιωξε το εβένινο άλογο.
 Αυτοστιγμεί, το άλογο εξαφανίζεται.
 Το ίδιο και το βιβλίο.
 Άνοιξε την πόρτα και πήγε στο καθιστικό.

ΠΗΓΗ...http://frear.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...