Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Την υπηρεσιακή σύσκεψη για θέματα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής χαιρέτισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας


Την υπηρεσιακή σύσκεψη για θέματα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής χαιρέτισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά


Στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιούνται στις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ζητήματα που απασχολούν τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής οργανώθηκε ανάλογη υπηρεσιακή σύσκεψη στο Διοικητήριο, στην Έδεσσα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκτός από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φάνης Παπάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Κ.Μ. Κωνσταντία Σαλογιάννου, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας Τρύφων Τσαντάκης, στελέχη των υπηρεσιών και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κ. Αηδονά πρόταξε ως μέλημα της Περιφέρειας τη συνδρομή με όλα τα διατιθέμενα μέσα στον αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων που έχουν πληγεί από τη συνεχώς εντεινόμενη κρίση, η οποία έχει επηρεάσει τα εισοδήματά τους. Τόνισε ότι όλα τα υπηρεσιακά θέματα που ανακύπτουν αντιμετωπίζονται με πνεύμα συνεργασίας με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας, τα οποία δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Επιπρόσθετα, η κ. Αν. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Παπά και την κ. Σαλογιάννου για την παρουσία τους και τους συνεχάρη διότι, μαζί με την κ. Ζωγράφου – Τσαντάκη πήραν την πρωτοβουλία διοργάνωσης της σύσκεψης.

Στη συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπάς επισήμανε ότι η συνάντηση έχει στόχο να γίνουν γνωστά όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας η οποία βρίσκεται σε πολύ καλό επιχειρησιακό επίπεδο. Υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει ενιαίος βηματισμός στην αντιμετώπιση των θεμάτων, οργανωμένη διεκδίκηση και φυσικά συντονισμός των δράσεων σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις, όπως για παράδειγμα διενέργεια ελέγχων την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Ο κ. Παπάς δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία βρίσκεται κοντά στα στελέχη των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας και της Π.Κ.Μ. ώστε να προωθούνται τα ζητήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου αλλά και να προβάλλονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της περιοχής μας για να αυξάνεται και η προστιθέμενη αξία αυτών.

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών τόνισαν ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η διοικητική εμπειρία και η πολιτική βούληση για την παραγωγή έργου σε μια δύσκολη περίοδο για τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη διαλογική συζήτηση η οποία ακολούθησε έγινε ενδελεχής αναφορά στις αρμοδιότητες των τμημάτων και διερευνήθηκαν οι προτεινόμενες λύσεις για αποσαφήνιση και επίλυση διάφορων θεμάτων.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνάς Αθανασιάδου – Αηδονά:

«Καταρχάς θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Φάνη Παπά για την παρουσία του.

Θα ήθελα επίσης να χαιρετίσω την πρωτοβουλία σύγκλησης της υπηρεσιακής συνάντησης κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν σημαντικά, τρέχοντα θέματα του αγροτικού τομέα.

Τα ζητήματα είναι αρκετά και χρήζουν αντιμετώπισης για τη στήριξη των αγροτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναγάγει τον πρωτογενή τομέα σε βασικό αναπτυξιακό πυλώνα της πολιτικής που ακολουθεί για την έξοδο από την κρίση.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα στο εισόδημά τους από τη θέσπιση μέτρων φορολογικού και ασφαλιστικού πλαισίου. Ακόμη, δέχονται τις επιπτώσεις κεντρικών επιλογών που αποδεικνύονται πρόχειρα σχεδιασμένες, όπως για παράδειγμα η ανάρτηση δασικών χαρτών που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και η μεταφορά αρμοδιότητας των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) στις Περιφέρειες χωρίς να έχει προετοιμάσει τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο πρωτογενής τομέας και οι άνθρωποι που ασχολούνται σε αυτόν πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ο καθημερινός αγώνας τους απαιτεί σεβασμό διότι, ειδικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κλάδος αποτελούν τη βάση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες και το έργο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας, θα ήθελα να αναφέρω ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, συνδράμοντας στις προσπάθειες των αγροτών και κτηνοτρόφων σε τοπικό επίπεδο.

Σαφώς υπάρχουν οργανωτικά και λειτουργικά θέματα λόγω της διασποράς των υπηρεσιών και του μειωμένου προσωπικού που, όμως, αντιμετωπίζονται από όλους μας, με ψυχραιμία και συνεργασία για την επίτευξη του στόχου της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και, κατ’ επέκταση, την εξυπηρέτηση των πολιτών που αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω το λόγο στον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Παπά και να τον ευχαριστήσω εκ νέου για τη σημερινή σύσκεψη. Είμαι πεπεισμένη ότι η ειδική θεματολογία που απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας και της Π.Κ.Μ. καθώς και η εποικοδομητική συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα βοηθήσει ώστε να αποσαφηνιστούν και να προχωρήσουν οι διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί.


Σας ευχαριστώ». 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...