Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους μεταποιητικών βιομηχανικών μονάδων


Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά:
“Η βελτίωση ποιότητας ζωής είναι συνυφασμένη με την προστασία του περιβάλλοντος που είναι υπόθεση όλων μας”


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με πρωτοβουλία της υποδέχθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο τους εκπροσώπους μεταποιητικών βιομηχανικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας σε μια συζήτηση ενημερωτικού χαρακτήρα. Θέμα της συνάντησης ήταν η προστασία των υδάτινων αποδεκτών Τ66 και ποταμού Λουδία, από τα εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων την τρέχουσα μεταποιητική περίοδο. Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας Κώστας Αποστόλου, ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πέλλας Γιάννης Πατσιάς, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Στέφανος Αργυράκης, ο Προϊστάμενος Αδειών του Τμήματος Βιομηχανίας Κώστας Μητρίας και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Πέλλας.

Στο σύντομο χαιρετισμό της προς τους παρευρισκόμενους, σε μια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την προστασία του περιβάλλοντος, ενόψει και της έναρξης της μεταποιητικής περιόδου για τις βιομηχανίες, ενώ, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες και αυστηρούς κανόνες που σέβονται τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία. Η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά έκανε μνεία και στην εντατικοποίηση των ελέγχων από τα αρμόδια κλιμάκια για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στους υδάτινους αποδέκτες της περιοχής που αποτελούν πηγή ζωής για τους πολίτες και τα τοπικά οικοσυστήματα. Η κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες για την παρουσία τους, τη γενικότερη συνεργασία και ευχήθηκε καλή μεταποιητική περίοδο.

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης τόνισε τη σημασία που έχει για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας η δραστηριοποίηση στην περιοχή μας, σημαντικών επιχειρήσεων με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια.

Στο κομμάτι της ενημέρωσης για υπηρεσιακά θέματα, Ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Π.Ε. Πέλλας Γιάννης Πατσιάς, αναφέρθηκε στους επικείμενους ελέγχους δίνοντας κατευθυντήριες οδηγίες για τη λειτουργία των  μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων, ενώ, στην εμπεριστατωμένη εισήγηση του ο κ. Στέφανος Αργυράκης παρουσίασε και ερμήνευσε τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων των δειγματοληψιών που έλαβαν χώρα τη μεταποιητική περίοδο 2016 και τους ενδιάμεσους και τελικούς υδάτινους αποδέκτες εντός της χωρικής επικράτειας της Π.Ε. Πέλλας. Από τα στατιστικά στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το προηγούμενο έτος διαφάνηκε βελτίωση στην κατάσταση των υδάτινων αποδεκτών κάτι που οφείλεται στις ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας αλλά και στις βιομηχανίες οι οποίες λαμβάνουν τα απαραίτητα από την κείμενη νομοθεσία μέτρα. Παρά ταύτα, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις και επισημάνσεις για ακόμη καλύτερη αντιμετώπιση των υπολειμμάτων της μεταποιητικής διαδικασίας με έμφαση στην πρόληψη για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας ενδεχόμενης ρύπανσης των υδάτινων αποδεκτών Τ66 και ποταμού Λουδία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος Κώστας Αποστόλου, τέλος, έθεσε το ζήτημα της κατασκευής έργων τριτοβάθμιας επεξεργασίας και διάθεσης υγρών αποβλήτων των μεταποιητικών μονάδων στην περιοχή της Σκύδρας για την προστασία των τελικών υδάτινων αποδεκτών.


Όλοι οι εκπρόσωποι των μεταποιητικών μονάδων από την πλευρά τους ευχαρίστησαν την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για τη σύγκληση της ενημερωτικής συνάντησης δεσμευόμενοι για την τήρηση των περιβαλλοντικών οδηγιών, σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας.0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...