Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Δελτίο τύπου των Συλλόγων της Αλμωπίας για την πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην ΑριδαίαΤρίτη  3 Ιουλίου 2018, Αριδαία.


Προ ολίγων ημερών, εν μέσω της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας και με δεδομένη την εθνοπροδοτική στάση της Κυβέρνησης στην συζήτηση περί της ονοματοδοσίας του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων, οι κάτοικοι της Αλμωπίας αποφασίσαμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να διαδηλώσουμε υπέρ της υπεράσπισης της Ιστορίας και της Ταυτότητάς μας. Την πρωτοβουλία έλαβαν Πολιτιστικοί Σύλλογοι οι οποίοι επιχείρησαν να διαδώσουν την διάθεση για δημόσια δήλωση θέσης, αφουγκραζόμενοι την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, όπως όλων των Μακεδόνων. Έλαβε χώρα μια προσπάθεια ενημέρωσης των Μορφωτικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων, αλλά και κάθε φορέα Παιδείας και Πολιτισμού της Αλμωπίας, ώστε η κίνηση  να έχει μαζικότητα και να εκφράζει κάθε κάτοικο της περιοχής μας. Το κάλεσμα έτυχε ευρείας αποδοχής με αποτέλεσμα περισσότεροι από 25 σύλλογοι, ήδη στην πρώτη συνάντηση που διεξήχθη στις 19/6 να δώσουν το παρόν και να συνδιαλεχτούν με κοινά αποδεκτό στόχο την διεξαγωγή πορείας διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό. Στην ίδια συνάντηση επιλέχθηκε η 28η Ιουνίου ως ημέρα διεξαγωγής της διαμαρτυρίας, αλλά και εξελέγη, με ομόφωνη αποδοχή, συντονιστική επιτροπή πέντε ατόμων – εκπροσώπων διαφορετικών συλλόγων, ώστε να αναλάβουν τα διαδικαστικά για την διεκπεραίωση του τελικού στόχου. Στην επόμενη συνάντηση των συλλόγων που διεξήχθη στις 22/6, με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, η συντονιστική επιτροπή ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την πρόοδο σε τεχνικά και άλλα ζητήματα προς εξυπηρέτηση του στόχου, καθώς επίσης, διαβάστηκε το ψήφισμα το οποίο θα καλούνταν να υπογράψουν οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και αμέσως μετά την αποχώρηση των συλλόγων, άρχισε η διαδικασία της συλλογής υπογραφών που συνεχίστηκε έως την ορισμένη ημέρα της διαμαρτυρίας. Με πολύ κόπο, αλλά και ισχυρή και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά, οι Σύλλογοι της Αλμωπίας, ο ένας μετά τον άλλο, έσπευσαν να υπογράψουν το ψήφισμα και να στηρίξουν τον κοινό σκοπό με όποιο τρόπο και μέσο διέθετε ο κάθε ένας. Κάθε σύλλογος – σωματείο δέχτηκε να συνεισφέρει το ποσό των 20 ευρώ ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της διοργάνωσης. Μικροί και μεγάλοι συνεργάστηκαν όλοι άψογα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι  που έχουμε την τιμή να ονομαζόμαστε Αλμωπείς – Μακεδόνες – Έλληνες!

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους ιερείς του τόπου μας οι οποίοι σύσσωμοι στήριξαν την πρωτοβουλία μας με κάθε τρόπο. Οι ευλογίες τους μας εμψύχωσαν, μας έδωσαν κουράγιο, μας έκαναν ακόμα πιο δυνατούς ώστε να αναλάβουμε δράση προς  υπεράσπιση για τα Ιερά και τα Όσια!

Ευχαριστούμε, τέλος, θερμά, όλους τους συντοπίτες μας που έδειξαν ότι πέρα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, τους κακεντρεχείς που επιχείρησαν να υποσκάψουν την προσπάθειά μας, τις αμφιβολίες που εκείνοι έσπειραν, τον αγώνα για την βιοπάλη εν μέσω του θέρους στην αγροτική μας περιοχή, άφησαν στην άκρη κάθε τι που θα λειτουργούσε ανασταλτικά, πήραν τις σημαίες στα χέρια και συντάχθηκαν με τους φορείς πολιτισμού που συνασπίστηκαν, ώστε να νικήσει η Αγάπη για την Πατρίδα μέσω της δράσης και της ανάληψης των ευθυνών μας μπρος στην Ιστορία που γράφεται!Το μήνυμα είναι ένα: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!Με τιμή,

Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής:

1.      Βαφειάδης Σταύρος

2.      Ιγνατίδης Κώστας

3.      Τσαμπούρης Γιώργος

4.      Χουρσόγλου Ολυμπία

5.      Χωλίδης Μπάμπης

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...