Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ.ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΓΙΝΕ 60.!!!


Γενέθλια ειχε εχθες ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και του εύχομαι ολόψυχα «Χρόνια Καλά». Ο Πρόεδρος, εγινε  60!

Ο ίδιος δηλώνει:

«Εσύ, αξιοσέβαστε αναγνώστη, όποια εποχή και αν πέσει στα χέρια σου αυτό το βιβλίο, να ξέρεις ότι η ιστορία δεν γράφεται από αυτούς που υποκύπτουν και συμβιβάζονται, αλλά από αυτούς που λατρεύουν την ομορφιά της πορείας κόντρα στις θύελλες. Εύχομαι στο μέλλον να λειτουργήσει η δημοκρατία, να ωριμάσει ο λαός και οι επόμενες γενιές να μη ζήσουν την αδικία και την καταπίεση που εγώ γνώρισα. Ακόμη και εκείνοι που θεωρούν ότι με νίκησαν, ότι με εξόντωσαν, πρώτα τούς λέω να μην είναι βιαστικοί, και δεύτερον τους θυμίζω ότι, με τον πόλεμο που μου έκαναν, γράφτηκε ανεξίτηλα μια υποθήκη προς τους νεότερους, για νέους σκληρούς και νικηφόρους αγώνες στο μέλλον. Τίποτε στη ζωή, τίποτε στην πολιτική δεν πάει χαμένο.




Πολλές φορές, στην πολιτική μου πορεία, ένοιωσα πικρία, αισθάνθηκα την αδικία, γνώρισα τον πόνο, βλέποντας τον κόσμο, να εξαπατάται και να παγιδεύεται, από τα ανέντιμα μέσα και τις πλάγιες μεθόδους των αντιπάλων μας. Το να αγαπάς και να αγωνίζεσαι για τον απλό κόσμο και μετά να βλέπεις τον κόσμο αυτό να πέφτει θύμα των υποσχέσεων και της προπαγάνδας ασήμαντων πολιτικάντηδων δεν είναι μικρή δοκιμασία. Ο λαός μας όμως, όσα λάθη και αν έχει κάνει, είναι ο ομορφότερος λαός του κόσμου. Μπορεί οι περιπέτειες και οι απογοητεύσεις, να τον έχουν κάνει δύσπιστο και καχύποπτο, έχει ωστόσο μεγάλες αρετές, ανεξάντλητη θέληση, αλάνθαστο αισθητήριο, χαρίσματα που γρήγορα τον μεταβάλλουν, από αδιάφορο πλήθος, σε ορμητικό χείμαρρο. Για αυτό το λαό αξίζει να αγωνιστούμε πιο σκληρά και να υποβληθούμε σε κάθε θυσία. Το δίκαιο αργά ή γρήγορα επικρατεί.
Είμαι ένας απλός και σεμνός άνθρωπος με σπάνια για την εποχή μας ιδανικά και αξίες».
Πολιτική Ιστορία.
Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, τον οποίο αργότερα πούλησε στον εκδότη Γιώργο Κουρή που τον μετονόμασε σε Extra Channel 3. Το 1992 πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο της Ένωσης Κεντρώων. Το όνομα του κόμματος επελέγη για να θυμίζει την Ένωση Κέντρου, της οποίας ιδρυτής και πρόεδρος ήταν ο Γεώργιος Παπανδρέου.
Η Ένωση Κεντρώων συμμετείχε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το Κοινοβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο από το 1993 μέχρι το 2007, αποσπώντας κάθε φορά ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 1% του εκλογικού σώματος. Το υψηλότερο ποσοστό ήταν 1,2% στις Ευρωεκλογές του 1994.
Ιντερνετική Σάτιρα
Στις νέες γενιές, ο Βασίλης Λεβέντης, έγινε διάσημος από τη σάτιρα. Πρόκειται για τη θρυλική εκπομπή, στις 15 Μαρτίου 1993 με τον Βασίλη Λεβέντη να καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά πολιτικών (ευχόμενος καρκίνους κτλ κτλ).
Το ενδιαφέρον σκέλος, που ίσως δεν ξέρετε και έμαθα πριν λίγο και εγώ από τη βικιπαιδεία ήταν το εξής γεγονός:
Στις αρχές του 1994 ο τότε δημοσιογράφος – και μετέπειτα υπουργός εργασίας – Πάνος Παναγιωτόπουλος (ο Κόκκινος Πάνος που έλεγε η Ελληνοφρένεια) κάλεσε τον Βασίλη Λεβέντη σε εκπομπή του στο κανάλι ΑΝΤ1 και καθώς είχε διάθεση εμπαιγμού, βγάζοντας ακόμα και πίτσες στο στούντιο, ο Λεβέντης αντέδρασε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονος λεκτικός διαξιφισμός στον αέρα.
Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι το εν λόγω επίμαχο κομμάτι του βίντεο με το πακέτο πίτσας στο πλατώ έχει λογοκριθεί και αφαιρεθεί από άγνωστα πρόσωπα, από όσα video-hosting sites έχει ανέβει. Τις επόμενες ημέρες ο δημοσιογράφος δέχθηκε έντονη κριτική από τα ΜΜΕ, ενώ κλήθηκε και σε απολογία από την ΕΣΗΕΑ.
Επίλογος
Γραφικός ή πολιτικός που φάγανε τα κυκλώματα, ο Βασίλης Λεβέντης, έχει αφήσει τη δική του ιστορία στις συζητήσεις των παρεών και του ευχόμαστε ολόψυχα «Χρόνια πολλά και καλά Πρόεδρε»!

1 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...