Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΓΑΡΕΦΙ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.





 Ανακοινώθηκε το πανηγύρι της Παναγίας στο δημοτικό διαμέρισμα Γαρεφείου.



Πρόκειται για το καθιερωμένο και καταξιωμένο πανηγύρι που δεκαετίες τώρα διοργανώνουν οι νέοι του χωριού και αποτελεί σημείο αναφοράς του καλοκαιριού κάθε χρόνο.
Φέτος οι εκδηλώσεις θα καλύψουν το τριήμερο 14-15 και 16 Αυγούστου και αναμένεται να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στον πανέμορφο οικισμό.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θρησκευτικές , παραδοσιακές,αθλητικές και λαϊκές εκδηλώσεις.
Αναφέρουμε ενδεικτικά την περιφορά της ιερής εικόνας της Κοίμησης της Θεοτόκου, χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα,αθλοπαιδιές,παραδοσιακά παιχνίδια άλλων παλιών εποχών που έχουν ξεχαστεί, γαιδουροδρομίες, καθώς και σύγχρονα συγκροτήματα.

Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την προσπάθεια που κάνουν και αποδεικνύουν με τον τρόπο αυτό την αγάπη τους για τον τόπο και την προσκόλλησή τους στην παράδοση.
Είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι στους χαλεπούς καιρούς που περνάει η χώρα και η  Μακεδονία μας , υπάρχουν πατριώτες που δεν τα παρατάνε και παλεύουν στην εσχατιά της Ελλάδας με πείσμα και αξιοπρέπεια, για να διατηρήσουν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού.


Σ.Σ.  Άξια λόγου είναι η στήριξη και η συμμετοχή των Προμάχων, οι οποίοι από τα πρώτα χρόνια που ξεκίνησε το πανηγύρι, το αγκάλιασαν και η συμμετοχή τους σε αυτό ήταν πάντοτε μαζική.
Άλλωστε οι δεσμοί των γειτονικών χωριών είναι αδερφικοί.
Δεσμοί αίματος.
Ιδού το πλήρες πρόγραμμα και η ανάλογη αφίσα...


1 σχόλια :

paidia to panhgyri auto einai kati parapano apoekplhktiko!! perasa teleia!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...