Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Magnify Image
Τραβηγμένη το 1826, θα εκτεθεί το Σεπτέμβριο στη Γερμανία
Αυτή πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη φωτογραφία του κόσμου. Έχει τίτλο «View From The Window At Le Gras» και τραβήχτηκε-με μια μέθοδο που ο ίδιος ονόμασε ηλιογραφία- το 1826 από τον πρωτοπόρο της φωτογραφικής τέχνης Nicéphore Niepce στο κτήμα του στη Γαλλία.

Όπως γράφει η Ηuffington Ρost, πιστεύεται πως ο Niépce έφτιαξε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας σε σκοτεινό θάλαμο έναν ειδικό δίσκο με φωτοευαίσθητο μείγμα το οποίο ξεπλύθηκε με πετρέλαιο και λάδι λεβάντας, μετά από 8ωρη περίοδο έκθεσης.
Magnify Image



Η φωτογραφία αυτή θα δοθεί με τη μορφή «δανείου» από το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Μουσείο Reiss Engelhorn στο Mannheim της Γερμανίας για να εκτεθεί από το Σεπτέμβριο στην έκθεση «Η Γέννηση της Φωτογραφίας».


ΠΗΓΗ...http://www.lifo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...