Φασολάδα
Υλικά συνταγής (Για 4 άτομα)
- ½ κιλό φασόλια
- 3 καρότα
- 3 κλαδάκια σέλινου
- 1 κρεμμύδι
- ½ κουταλιά της σούπας αλάτι
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 και ½ ντομάτα (ή μια κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα φασόλια προσεκτικά από τυχόν ξένα σώματα ή χαλασμένα- σπασμένα φασόλια.
- Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να μουλιάσουν.
- Το πρωί, αδειάζουμε το νερό και ξεπλένουμε τα φασόλια με φρέσκο καθαρό νερό.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα την οποία την γεμίζουμε με νερό κατά τα 2/3.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι σε υψηλή θερμοκρασία.
- Δίπλα στην κατσαρόλα με τα φασόλια τοποθετούμε μια άλλη κατσαρόλα με νερό την οποία την βάζουμε και αυτή στο μάτι της κουζίνας για να ζεσταθεί το νερό.
- Μέχρι να αρχίζουν να βράζουν τα υγρά στις κατσαρόλες προετοιμάζουμε τα υλικά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
- Πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη την ντομάτα.
- Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε τα σέλινα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Μόλις η κατσαρόλα με τα φασόλια βράσει, θα σχηματιστεί αφρός.
- Εκείνη την στιγμή, στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ρίχνουμε στην δεύτερη κατσαρόλα, το νερό της οποίας θα είναι ήδη ζεστό.
- Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά. Τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σέλινο, το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για μία ώρα.
- Εάν το νερό εξατμιστεί , προσθέτουμε άλλο αλλά πάντοτε ζεστό.
- Μετά από μια ώρα δοκιμάζουμε το φαγητό. Εφόσον τα φασόλια έχουν βράσει καλά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι.
- Συνοδέψτε με ελιές, με σαλάτα μαρούλι ή με παστές σαρδέλες.
Συμβουλές
Μπορείτε την ντομάτα να την κόψετε σε μικρά κομμάτια αντί να την τρίψετε στον τρίφτη.
Μπορείτε να ρίξετε μέσα στην φασολάδα 1 καυτερή πιπεριά κόκκινη (τις μικρές – 3cm) όσο βράζουν τα φασόλια. Η ένταση του καψίματος σαφώς θα μειωθεί από ότι αν την τρώγαμε ωμή, ωστόσο πιθανότατα θα είναι δύσκολο γεύμα για όσους δεν είναι λάτρεις του είδους!
Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του λαδιού κατά το ήμισυ και να προσθέσετε ωμό ελαιόλαδο στο πιάτο κατά το σερβίρισμα.
Χρόνος παρασκευής: 80 λεπτά
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .
- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.
- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .
H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.