Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.



 «Η σημερινή συνάντηση με σύσσωμη την πολιτική Ηγεσία της Πέλλας -Τοπικής, Περιφερειακή Αυτοδιοίκησης και βουλευτών- είχε συμβολικό αλλά και πολύ ουσιαστικό και πρακτικό περιεχόμενο. Με τις ενέργειές μας επισπεύδεται η διαδικασία ένταξης του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών, ενώ δρομολογείται και η ένταξη της παράκαμψης της Χαλκηδόνας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο, πέρα από το γεγονός ότι θα εξασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών,  έχει ειδικό αναπτυξιακό και ανταποδοτικό χαρακτήρα καθώς θα επιτρέψει την λειτουργική μεταφορά των αγροτικών και μεταποιημένων προϊόντων της Πέλλας διασυνδέοντάς την με τα Εθνικά και Διευρωπαϊκά δίκτυα. Η γρήγορη ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντική επίσης για την προσέλκυση επενδύσεων και, ακόμη, για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου) αφού η εύκολη και ασφαλή οδική πρόσβαση αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα επιλογής τουριστικών προορισμών». 

Αυτά δήλωσε μετά τη σημερινή σύσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών κ.Κωστή Χατζηδάκη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας κ. Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα προγραμματικά και χρηματοδοτικά ζητήματα που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών και ιδιαίτερα τα τεχνικά ζητήματα της σύμπτυξης του χρονοδιαγράμματος μελέτης των συμπληρωματικών τεχνικών έργων του οδικού άξονα. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Πέλλας επισήμαναν τόσο την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας της οδού, όσο και το δίκαιο του αιτήματος ένταξης και χρηματοδότησης του έργου καθώς η Πέλλα είναι η μόνη Περιφερειακή Ενότητα η οποία διαθέτει οδικό δίκτυο σε τόσο κακή κατάσταση. 

Στα αποτελέσματα της σύσκεψης,  περιλαμβάνονται: 
1. Η υποβολή νέας αίτησης για την άμεση ένταξη του έργου της παράκαμψης των Γιαννιτσών στο ΕΣΠΑ. 
2. Η υποβολή αίτησης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της παράκαμψης της Χαλκηδόνας το οποίο είναι και αυτό πλέον ώριμο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι : η παραγωγική αυτή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, στο οποίο συνέβαλαν με ομοφωνία και σύμπνοια όλοι ανεξαίρετως οι συμμετέχοντες, ο κ. Υπουργός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, οι Βουλευτές κκ. Καρασμάνης Γεώργιος, Σταμενίτης Διονύσιος, Τζάκρη Θεοδώρα και Τζαμτζής Ιορδάνης, οι Δήμαρχοι κκ. Γιάννου Δημήτριος,  Πασσόης Δημήτριος και Στάμκος Γρηγόριος καθώς επίσης και Υπηρεσιακοί Παράγοντες. 

Ο κ. Υπουργός ζήτησε η αντιπροσωπεία να συναντηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες λεπτομέρειες ένταξης των έργων. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ ή αύριο για το λόγο αυτό ο κ. Αντιπεριφερειάρχης παρέμεινε στην Αθήνα 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...