Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ "ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ" ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ.




O καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι, αν δεν ελεγχθούν τα κτίρια και δεν αποκατασταθούν τυχόν βλάβες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.

Ταυτόχρονα ομολογεί ότι - προφανώς λόγω του Μνημονίου και της οικονομικής δυσπραγίας - η Πολιτεία αδυνατεί να κάνει τους ελέγχους και πρέπει να αναλάβουν οι ιδιώτες και οι δήμοι αυτό το έργο! Αλλά ποιοι δήμοι; Οι χρεοκοπημένοι δήμοι;

Με αφορμή την έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών για επικείμενο νέο - ισχυρότερο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και γενικότερα κατά μήκος του λεγόμενου «Ελληνικού Τόξου», υπογραμμίζει ότι σήμερα δεν είναι δυνατόν να γίνει βραχυπρόθεσμη πρόγνωση ενός σεισμού και τονίζει ότι σεισμολόγοι και άλλοι επιστήμονες σε ολόκληρο τον κόσμο, αναζήτησαν, επί τρεις και πλέον δεκαετίες, μια μέθοδο άμεσης πρόβλεψης των σεισμών, αλλά απέτυχαν.

«Από τη στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί, δεν επιτρέπεται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Τα επιμελητήρια, οι Δήμοι, οι σύλλογοι, άλλοι φορείς, μηχανικοί, ιδιώτες, και άλλοι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναλάβουν από μόνοι τους τον προσεισμικό έλεγχο. Τι περιμένουν οι φορείς και οι τοπικοί άρχοντες; να τους δώσει η πολιτεία χρήματα; Αφού δεν υπάρχουν» υπογραμμίζει ο κ. Παπαζάχος.




ΠΗΓΗ...http://periergaa.blogspot.com

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...