Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα «Σχολεία και Αειφόρος Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία EN.O. Greece (Environment Online Greece), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και με την υποστήριξη των Δήμων Παύλου Μελά και Θέρμης, ξεκινά σήμερα Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013, στη Θεσσαλονίκη.
           «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά στη Θεσσαλονίκη τους νεαρούς πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, που συμμετέχουν στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τα σχολεία και την αειφόρο ανάπτυξη. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο, όχι μόνο της εθνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής και διεθνούς περιβαλλοντικής πολιτικής και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων.  Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζουμε, με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας, κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την προαγωγή περιβαλλοντικών θεμάτων και προβάλλει το θετικό πρόσωπο της χώρας μας στο εξωτερικό. Ελπίζουμε οι μαθητές, που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να αποτυπώσουν με θετικά χρώματα τις εμπειρίες τους από αυτό το ενδιαφέρον ταξίδι τους στην Ελλάδα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. 
           Στο Συμπόσιο, που θα διαρκέσει από τις 17           ως τις 20 Οκτωβρίου 2013, συμμετέχουν σχολεία από τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο, την Αγγλία, την Αλγερία, τη Γαλλία, τη Γεωργία, το Ισραήλ, το Καζακστάν, τη Μαλαισία, το Μπουρουντί, το Νεπάλ, τη Σερβία, τη Σιέρα Λεόνε, την Τουρκία και τη Φιλανδία. Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος στο Συμπόσιο, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, έχουν εκπονήσει εργασίες και έχουν κάνει διάχυση πληροφοριών για την Ελλάδα στη χώρα τους.
           Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο «Σχολεία και Αειφόρος Ανάπτυξη» εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Νεαροί πρεσβευτές της Ελλάδας», το οποίο υλοποιείται από το ΕΝ.Ο GREECE σε συνεργασία και με άλλους φορείς, με στόχο την προώθηση της κινητικότητας των σχολείων του προγράμματος τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, καθώς και την πρόσκληση σχολείων από όλο τον κόσμο με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και την προαγωγή πολιτισμικών και περιβαλλοντικών δράσεων στην Ελλάδα.

Το EN.O GREECE ενεργεί σε στενή συνεργασία με το EN.O, το οποίο είναι μια μη κυβερνητική εθελοντική οργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας με δράση στον τομέα του περιβάλλοντος, της περιβαλλοντικής προστασίας, της οικολογίας και της αειφόρου ανάπτυξης, εφαρμόζοντας τις οδηγίες του, συμβάλλοντας στις δραστηριότητες του σε όλο τον κόσμο και βοηθώντας στην επίτευξη των στόχων του που ταυτίζονται με τους στόχους του EN.O GREECE.   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...