Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

"ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ" ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ.

Με θεατρικές παραστάσεις σε Έδεσσα και Κρύα Βρύση συνεχίζονται τα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» από την Π.Ε. Πέλλας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με θεατρικές παραστάσεις την Τετάρτη, 19 Μαρτίου και ώρα 9 το βράδυ στην Έδεσσα και στην Κρύα Βρύση. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προσκαλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα για θεατρική παιδεία που παρέχει το πρόγραμμα «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ» και να παρακολουθήσουν τα υψηλού επιπέδου θεατρικά έργα.

Ειδικότερα, στην Έδεσσα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου θα παρουσιαστεί το κορυφαίο έργο  «Ο Απατημένος Σύζυγος» του Μολιέρου, από το Σύγχρονο  Θέατρο Θεσσαλονίκης Ροντίδη. Το περιεχόμενο της κωμωδίας αυτής, στηλιτεύει κοινωνικές συμπεριφορές ανθρώπων που στην ανάγκη τους να αναρριχηθούν κοινωνικά γίνονται πιόνια της άρχουσας τάξης. Τη σκηνοθεσία και προσαρμογή της παράστασης υπογράφει ο Γιώργος Ροντίδης, η σκηνογραφία είναι του Νίκου Καλαϊτζίδη, τα κοστούμια της Ελένης Δημοπούλου, οι στίχοι του Γιώργου Ροντίδη, η μουσική του Βαγγέλη Παρασκευά, η μουσική επιμέλεια του Άρη Βέβη, οι χορογραφίες της Κατερίνας Αντωνιάδου. Παίζουν οι: Στέφανος Καλλιανίδης, Θωμαή Μωϋσιάδου, Χρήστος Παπαμηνάς, Μαρία Φωτιάδου, Έρη Ρέζα, Άρης Βέβης, Αργυρώ Τόλιου.

Στην Κρύα Βρύση, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, θα παρουσιαστεί το έργο «Επιτρέποντες» του Μενάνδρου, από το Διάχρονο Θέατρο. Ο  Μένανδρος  είναι  ο  πιο  γνωστός  εκπρόσωπος  της  νέας  αττικής  κωμωδίας.  Γεννήθηκε  στην  περιοχή  της  Κηφισιάς  έναν  αιώνα  μετά  τον  Αριστοφάνη.  “Οι  Επιτρέποντες”  είναι  μια  από  τις  πιο  αγαπημένες  κωμωδίες  του  με  θέμα  τις  κοινωνικές  ανατροπές  μέσα  από  ένα  σφάλμα  του  έρωτα. Διασκευή – σκηνοθεσία:  Γιώργος  Ματαράγκας, σκηνικά – κοστούμια:  Χάρης  Σεπεντζής , μουσική:  Γιάννης  Ζουγανέλης,  Μαρία  Συμεών, χορογραφίες:  Jimmy  GKalis, φωτισμοί:  Γιώργος  Δανεσής. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν:  Παύλος  Ευαγγελόπουλος,  Γιάννης  Τσιώμου,  Μαρία  Συμεών,  Μαριλένα  Κάραλη,  Σπύρος  Κατηφόρης,  Διονύσης  Μπουρδέκας,  Κώστας  Τσομίδης,  Γιάννης  Κετικίδης,  Χάρης  Παπαδόπουλος.

Οι δύο παραστάσεις έχουν ώρα έναρξης 21:00.


Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...