Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

BIRDWATCHING ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Birdwatching και παιχνίδι ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην Πιερία

Τρόπους να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή καλούνται να βρουν, παίζοντας ένα πρωτότυπο ΠΑΙΧΝΊΔΙ, οι επισκέπτες της εκδήλωσης που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα με αφορμή τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών.

Συγκεκριμένα, στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία, η ομάδα της Gamecraft έχει ετοιμάσει ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ενώ, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία ξεχωριστή μέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά της περιοχής κάνοντας birdwatching (ορνιθοπαρατήρητηση) αλλά και συμμετέχοντας σε ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης.

Επίσης, τα παιδιά θα παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια, θα γίνει απελευθέρωση ζώων από την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» και στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου, με μικροσκόπια και τηλεσκόπια, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο των εντόμων.

Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και η πρόσβαση στο Παρατηρητήριο γίνεται από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης απ΄ όπου οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την έξοδο προς Μεθώνη. Εντός του οικισμού, υπάρχουν πινακίδες για το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...