Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ο Εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη κάνουν καλό στην υγεία μας.


Ο Εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη είναι δύο όροι που είναι ενωμένοι κάτω από την απλή έννοια του κάνω κάτι καλό για τον συνάνθρωπο, κάνω κάτι καλό για την κοινωνία. Ο εθελοντισμός μια άμεση προώθηση της ενεργητικής συμμετοχής του πολίτη στην κοινωνία. Ο άνθρωπος που θα «πάρει» κάτι από μια εθελοντική δράση είναι ο άνθρωπος που αύριο θα «δώσει» κάτι σε μια εθελοντική δράση δημιουργώντας έτσι μια αλυσίδα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που ολοένα και θα μεγαλώνει. Ο εθελοντισμός είναι ένα λειτούργημα και οι δράσεις του στην κοινωνία ανακουφίζουν και βοηθούν το κέντρο της ζωής μιας κοινωνίας, δηλαδή τον ίδιο τον άνθρωπο.

Το να δίνεις ανιδιοτελώς είναι κάτι το ασύλληπτα μεγαλειώδες. Ο αλτρουισμός και η αυταπάρνηση είναι η βάση κάθε εθελοντή και κάθε εθελοντικής ενέργειας. Από την πιο μικρή εθελοντική πράξη ως την πιο μεγάλη κρύβεται από πίσω ένας άνθρωπος που επιλέγει να μη μείνει αμέτοχος, που επιλέγει να κάνει το καλό. Ο εθελοντής είναι ένας πολίτης ενεργός, ένας πολίτης αλληλέγγυος στον διπλανό του και στην κοινωνία, ένας άνθρωπος με μεγαλείο ψυχής και δύναμης. Η εθελοντική δράση είναι μια ολόκληρη κοσμοθεωρία που πάντα μα πάντα οδηγεί την κοινωνία των ανθρώπων προς την αλλαγή και την καλυτέρευση των δομών της με άμεσο στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η εθελοντική εργασία που απαιτείται για να ολοκληρωθεί μια εθελοντική δράση είναι ωφέλιμη και για τον ίδιο τον εθελοντή. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα άτομα που ασχολούνται με τον εθελοντισμό έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν εθελοντική δράση. Ο εθελοντισμός φαίνεται να βελτιώνει την σωματική και ψυχική υγεία του εθελοντή. Σε μελέτη του University of Exeter με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ασχολούνταν με τον εθελοντισμό είχαν σημαντική μείωση της θνησιμότητας από καρδιακά νοσήματα, παρουσίαζαν μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ιούς και είχαν χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης της κατάθλιψης.

Υπάρχουν πολλές οργανώσεις, όπου μπορείτε να γίνετε εθελοντής. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε την επιθυμία να βοηθήσετε και να είστε πρόθυμοι να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας σε αυτό.

Ο John Andrew Holme έχει πει πως μια καλή άσκηση για την καρδιά είναι να σκύψεις και να βοηθήσεις κάποιον να σηκωθεί…. τι λέτε να αρχίσουμε να κάνουμε αυτήν την άσκηση;

Μετά το ρήμα «αγαπώ», το «βοηθώ» είναι το πιο ωραίο ρήμα στον κόσμο.
Bertha von Suttner





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...