Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Γιάννης Σηφάκης: Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση του πρώτου Συνεταιρισμού κτηνοτρόφων στην Πέλλα με 27 αρχικά μέλη


Γιάννης Σηφάκης :  Σημαντική εξέλιξη η ίδρυση της πρώτου συνεταιρισμού κτηνοτρόφων με 27 αρχικά μέλη από όλη την Πέλλα που θα συνεχίσουν στην ίδρυση οργάνωσης παραγωγών κτηνοτρόφων
Ο βουλευτής συναντήθηκε στην Σκύδρα με τον Γιάννη Ντίσιο πρόεδρο του Συνεταιρισμού, τον Πέτρο Σερέτη αντιπρόεδρο, τον Γιάννη Χριστοφορίδη και τον Δανιήλ Λιάκο στελέχη του συνεταιρισμού.
Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να οργανωθούν για να αντιμετωπίσουν τα πολύ σημαντικά προβλήματα που  υπάρχουν με τις χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος, την ανάγκη να εκμεταλλευτούν τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που απευθύνονται μόνο σε οργανώσεις παραγωγών, την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι, στην πορεία,  την προστιθέμενη αξία με μεταποίηση του προϊόντος με την ίδρυση τυροκομείου, την ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης των θεμάτων που σχετίζονται με τις πληρωμές τους και πολλά άλλα.
Διεκδικούν την ίδρυση της Διεπαγγελματικής Γάλακτος, την ορθολογική κατανομή των βοσκοτόπων, την επιτάχυνση της εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης ( ακόμη και συμμετέχοντας και οι ίδιοι σε αυτή την διαδικασία). 
Ακόμη ο Συνεταιρισμός είναι ανοικτός για την είσοδο και νέων μελών από όλη την Πέλλα.
Ο Γιάννης Σηφάκης, αφού τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους, τους ανέφερε ότι θα είναι κοντά τους στην συλλογική αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων των κτηνοτρόφων. Τους ανέλυσε την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της σωτηρίας της κτηνοτροφίας με την ψήφιση του Νόμου για τις πληρωμές κρέατος και γάλακτος το πολύ σε δύο μήνες, την αναγραφή της ονομασίας προέλευσης κλπ στα κτηνοτροφικά προϊόντα και την προσπάθεια αντιμετώπισης των παράνομων Ελληνοποιήσεων. Τα προβλήματα είναι μεγάλα και ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και μαζί με τους κτηνοτρόφους.
Ο βουλευτής ακόμη συμφώνησε με την ανάγκη η κυβέρνηση να προσπαθήσει για την οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για την απώλεια εισοδήματος λόγω της πολύ σημαντικής μεταβολής του εισοδήματος τους από τις μειώσεις των εμπορικών τιμών στο γάλα και δεσμεύτηκε να προσπαθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...