Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 1ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝ.ΠΕ.




Στο 1ο τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που πραγματοποιείται το διήμερο 14-15/2 στην Αθήνα συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στο συνέδριο συμμετέχουν επίσης οι Περιφερειάρχες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ και τα 257 μέλη της Γενικής Συνέλευσης, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι από όλη τη Χώρα ως παρατηρητές. Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν Πέμπτη 14/2, με χαιρετισμούς και ομιλίες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδη και του Προέδρου της ΕΝ.ΠΕ κ. Ι. Σγουρού και ακολούθησαν άλλες τοποθετήσεις. 

Την Παρασκευή, 15/2, στην εισήγηση του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στο Νέο Μοντέλο Τομεακής Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εισήγαγε ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και μίλησε για τη συγκρότηση της  πρώτης Περιφερειακής Κυβέρνησης στη Χώρα. Τόνισε ότι αποτελεί έναν οδηγό και ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργήσουν όλες οι Περιφέρειες ώστε να ανταποκριθούν στον κρίσιμο ρόλο τους που είναι η κατεύθυνση της ανάπτυξης και η στήριξη της κοινωνίας. Όπως δήλωσε ο κ. Θεοδωρίδης «Οι προτεραιότητές μας αφορούν πρώτα και κύρια τους όρους και της προϋποθέσεις επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό και στον Αθλητισμό. Παράλληλα σχεδιάζουμε τη διοικητική ενοποίηση των υπηρεσιών σε επίπεδο Π.Κ.Μ. υιοθετώντας μία συλλογική αντίληψη για τη διοίκηση της ανάπτυξης».
Αναλυτικά η εισήγηση του κ. Θεοδωρίδη:
«Στην Κεντρική Μακεδονία επιχειρούμε με συγκεκριμένες δράσεις να ξαναφέρουμε την πολιτική στην θέση που ορίζει ο προορισμός της. Στην θέση δηλαδή να κατευθύνει την ανάπτυξη και να στηρίζει την κοινωνία. Όπως ανέφερε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συγκροτήσαμε την πρώτη Περιφερειακή Κυβέρνηση στην χώρα αναθέτοντας σε Αντιπεριφερειάρχες πολιτική ευθύνη και κατευθυντήρια λειτουργία στα πεδία των Γενικών Διευθύνσεων. Επιχειρούμε να δημιουργήσουμε την αναγκαία και ικανή προϋπόθεση για τον συντονισμό της ανάπτυξης και την ορθόλογης διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων φυσικών, ανθρώπινων και οικονομικών. 
Οι προτεραιότητές μας αφορούν πρώτα και κύρια τους όρους και της προϋποθέσεις επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας στην αγροτική οικονομία, στον τουρισμό και στον Αθλητισμό.
Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός συνολικού Περιφερειακού Ταμείου στο οποίο οι διαθέσιμοι πόροι συνεργούν στην χρηματοδότηση παρεμβάσεων με κύριο στόχο την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Σχεδιάζουμε την διοικητική ενοποίηση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της Διοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να διοικηθεί η ανάπτυξη. Εγκαινιάζουμε παρεμβάσεις ολοκληρωμένης πληροφοριακής διασύνδεσης όλων των υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων οφείλουν και πρέπει να αποτελούν οργανικά μέλη αυτής της νέας πολιτικής και διοικητικής συλλογικότητας»

Βίντεο της ομιλίας του στο: http://youtu.be/Dt3oyy46VYI

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...