Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΜΕΤΕΩΡΙΤΗΣ, ΤΑ UFO, ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ.



 Ο μετεωρίτης, τα UFO, τα διαμάντια και ο ΑρμαγεδδώνΗ πτώση του μετεωρίτη στη Ρωσία και το πέρασμα του αστεροειδή από τη Γη γεννά… παραφιλολογία κάθε είδους
Πόλος έλξης για μετεωρίτες και αστεροειδείς είναι τα τελευταία 24ωρα η Γη
Λονδίνο 
Ενας μετεωρίτης αποφάσισε να κλέψει τη δόξα από τον αστεροειδή 2012 DA14 που θα περάσει ξυστά από τη Γη το απόγευμα της Παρασκευής. Ενώ όλοι ετοιμάζονταν για να δουν το κοντινό πέρασμα του αστεροειδή τελικά νωρίς το πρωί ένας μετεωρίτης έπεσε στην περιοχή Τσελιάμπινσκ στα Ουράλια κερδίζοντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Οπως αναμενόταν η ταυτόχρονη έλευση των διαστημικών μας επισκεπτών προκάλεσε πλήθος σχολίων, αναφορών αλλά και παραφιλολογίας.«Νόμισα ότι το σπίτι μου διαλύεται. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν UFO, μετά ότι επρόκειτο για σεισμό» είναι μια από τις χαρακτηριστικές μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής Τσελιάμπινσκ όπου το πρωί της Παρασκευής υπήρξε πτώση μετεωρίτη. Επιστήμονες και αρμόδιες Αρχές έσπευσαν να διαλύσουν κάθε υποψία για έλευση UFO η οποία ελάμβανε διαστάσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και ειδικά το Twitter.
Πολύ γρήγορα ξόμως έσπασε νέα φημολογία σύμφωνα με την οποία η ρωσική υπηρεσία διαστήματος σε συνεργασία με τον στρατό διαπίστωσαν ότι ο μετεωρίτης καταφτάνει στη Γη και θα πέσει στη Ρωσία και ενεργοποίησαν τα συστήματα αεράμυνας. Με αυτά έπληξαν τον μετεωρίτη για να τον σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια ώστε να περιορίσουν τις επιπτώσεις της πτώσης του.
Τα διαμάντια
Αφού διαπιστώθηκε ότι η πτώση του μετεωρίτη δεν είχε τελικά θύματα αλλά προκάλεσε υλικές ζημιές και κάποιους τραυματισμούς ξεκίνησε μια νέα παραφιλολογία που αυτή τη φορά είχε να κάνει με πολύτιμους λίθους και πιο συγκεκριμένα με διαμάντια.
Πριν από λίγα χρόνια κάποιοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι κάτω από ένα κρατήρα που σχηματίστηκε στη Ρωσία από την πτώση ενός μετεωρίτη υπάρχουν τεράστια αποθέματα διαμαντιού. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο κρατήρας Popigai που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 35 εκατομμύρια έτη είναι πηγή τρισεκατομμυρίων καρατίων! Η ύπαρξη διαμαντιών στον κρατήρα είχε διαπιστωθεί από τη δεκαετία του 1970 αλλά το Σοβιετικό καθεστώς αποφάσισε να το αφήσει ανεκμετάλλευτο και να κρατήσει μυστική την ύπαρξη των διαμαντιών στον κρατήρα. Εικάζεται ότι αυτό αποφασίστηκε επειδή εκείνη την εποχή ήταν σε λειτουργία και το μεγάλο ορυχείο διαμαντιών Mirny, το οποίο απέφερε για δεκαετίες τεράστια κέρδη για το ρωσικό κράτος.
Η πτώση του μετεωρίτη το πρωί της Παρασκευής έκανε κάποιους να σκεφτούν ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και αυτή τη φορά. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να μπορεί να υπάρξει αφού ο μετεωρίτης της Παρασκευής είναι πολύ μικρότερος από εκείνον του Popigai. Επιπλέον για να υπάρχει πιθανότητα δημιουργίας διαμαντιών απαιτείται η ύπαρξη γραφίτη στο έδαφος. Οι συνθήκες της πρόσκρουσης, οι πιέσεις και θερμοκρασίες που αναπτύσσονται, μετατρέπουν τον γραφίτη σε διαμάντι. Θα πρέπει λοιπόν στο σημείο που έπεσε ο μετεωρίτης να υπάρχει γραφίτης και να αναπτυχθούν συνθήκες ικανές να δημιουργήσουν διαμάντια. Παρόλα αυτά δεν αποκλείεται κάποιοι επίδοξοι χρυσοθήρες να σπεύσουν στον κρατήρα που θα δημιουργήσει ο μετεωρίτης.
Ο «επόμενος» Αρμαγεδδών
Το απόγευμα της Παρασκευής θα περάσει κοντά από τη Γη ο αστεροειδή 2012 DA14. Εχει μέγεθος οικοδομικού τετραγώνου και είναι το μεγαλύτερο διαστημικό σώμα που θα περάσει σε τόσο κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας εισερχόμενο για λίγο στη λεγόμενη γεωστατική τροχιά της Γης. Δεν αποτελεί απειλή για εμάς αλλά σε περίπτωση που έπεφτε στον πλανήτη οι ειδικοί αναφέρουν ότι θα εξαφάνιζε από τον χάρτη μια περιοχή σαν αυτή που καλύπτει το Λονδίνο.
Ομως οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει ένα μεγάλο αστεροειδή τον Αpophis (Αποφις - όνομα φαραώ) με διάμετρο περίπου 400 μέτρων που θα περάσει κοντά από τη Γη σε λίγα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, το 2029 προβλέπεται ότι θα μας πλησιάσει σε απόσταση 32.000 χιλιομέτρων (322.000 χιλιόμετρα πιο κοντά απ” ό,τι η Σελήνη), θα απομακρυνθεί – εφόσον δεν μας χτυπήσει – και θα επιστρέψει το 2036 σε ακόμη εγγύτερη τροχιά, με πιθανότητα να μας χτυπήσει 1 στις 5.500! Σε περίπτωση που πέσει στη Γη οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα απελευθερώσει 100.000 φορές περισσότερη ενέργεια από όση απελευθερώθηκε από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα.



ΠΗΓΗ...http://troktiko.eu

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...