Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ 2012 DA14 ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΓΗ. ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ.

Αστεροειδής 2012 DA14 κοντά στη γη και στην Google. Δείτε live το πέρασμα του αστεροειδούςΟ Αστεροειδής 2012 DA14 αναμένεται να περάσει πολύ κοντά από τη Γη και θα είναι ορατός σήμερα από την ανατολική Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία.

Ο αστεροειδής με μέγεθος ίσο με μισό γήπεδο ποδοσφαίρου θα περάσει «ξυστά» από τη Γη. Ο 2012 DA14 που έχει διάμετρο 45 μέτρα, αναμένεται να περάσει περίπου 17.000 μίλια από τη Γη σήμερα 15 Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη απόσταση είναι μικρότερη ακόμη και από τις τροχιές των δορυφόρων και είναι η πιο κοντινή που έχει καταγραφεί ποτέ από ένα αντικείμενο τέτοιου μεγέθους. Η ταχύτητά του θα είναι 7,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, όπως αναφέρουν επιστήμονες της NASA.

Εκτός από το πέρασμά του από τη γη κάνει "πέρασμα" και στην Google!
Το g σήμερα παίζει το ρόλο της γης, που τρομαγμένη κάνει χώρο να περάσει ο αστεροειδής. Στην πρώτη σελίδα της Google σήμερα ένα διαφορετικό Doodle μας υπενθυμίζει το ακίνδυνο πέρασμα του αστεροειδή 2012 DA14.

Όπως αποκαλύπτουν Βρετανοί ειδικοί, η NASA δεν έχει καταγράψει όλους τους αστεροειδείς που μπορεί να αποτελούν σοβαρή απειλή για τον πλανήτη. Ζητούν μάλιστα άμεση αναθεώρηση του διάτρητου συστήματος παρακολούθησης των αστεροειδών. Oπως επισημαίνεται, το πρόγραμμα «NEOs», που ξεκίνησε πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια η NASA προκειμένου να εντοπίζει αστεροειδείς, έχει μέχρι στιγμής καταγράψει λιγότερους από 10.000, γεγονός που σημαίνει ότι η πλειοψηφία τους δεν έχει καν εντοπιστεί.

Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα αυτά ουράνια σώματα μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρες ηπείρους, ενώ μικρότεροι αστεροειδείς, όπως ο 2012 DA14 που θα περάσει ξυστά από τη Γη αύριο, είναι αρκετά μεγάλοι για να καταστρέψουν ολόκληρες πόλεις. Οι τελευταίες παρατηρήσεις δείχνουν ότι ο διαμέτρου πενήντα μέτρων αστεροειδής θα περάσει στις 15 Φεβρουαρίου σε απόσταση 27.000 χλμ. από τον πλανήτη μας. Ο 2012 DA14 θα εισέλθει στην περιοχή όπου βρίσκονται σε τροχιά οι λεγόμενοι «γεωσύγχρονοι δορυφόροι» που είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα τηλεπικοινωνιακοί. 

Στην επίσημη σελίδα της η NASA ενημερώνει πως ο αστεροειδής 2012 DΑ14 θα περάσει πολύ κοντά από τη Γη στις 15 Φεβρουαρίου και μάλιστα ανάμεσα από δορυφόρους. Ειδικό πρόγραμμα της NASA μπορεί να προβλέψει την πορεία του αστεροειδούς, για αυτόν το λόγο και διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη. Εξάλλου, πάντοτε σύμφωνα με τη NASA, το πέρασμα του αστεροειδούς θα δώσει μια μοναδική ευκαιρία στους ερευνητές να εξετάσουν ένα αντικείμενο σε τόσο κοντινή απόσταση.

Οι επιστήμονες ερευνούν τους κινδύνους που έχει η Γη από τα αντικείμενα που περνούν σε τόσο κοντινή απόσταση και αναφέρουν πως η εξέταση του αστεροειδούς που θα περάσει τόσο κοντά θα βοηθήσει τη NASA να προετοιμαστεί για την εκτόξευση πυραύλων της το 2016. Οι επιστήμονες τονίζουν πως μία σύγκρουση του αστεροειδούς 2012 DA14 με τη Γη δεν θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον πληθυσμό του πλανήτη.

Αντικείμενο παρόμοιου μεγέθους έρχεται τόσο κοντά στη Γη κάθε σαράντα χρόνια, ενώ μία σύγκρουση με αστεροειδή έχει υπολογιστεί πως μπορεί να συμβεί κάθε 1.200 χρόνια. Εταιρίες και επιχειρηματίες «βλέπουν» τους αστεροειδείς ως πιθανές πηγές για πολύτιμα μέταλλα.

Μηχανικοί από τη Βρετανική Διαστημική Υπηρεσία ζητούν τώρα την καλύτερη παρακολούθηση των αστεροειδών που έχουν διάμετρο μικρότερη από ένα χιλιόμετρο, αλλά και τη δημιουργία σχεδίου αντίδρασης σε περίπτωση πρόσκρουσης ενός τέτοιου σώματος στην επιφάνεια της Γης. Οι επιστήμονες βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να κλείσουν συμφωνία με συναδέλφους τους απ’ όλο τον κόσμο για τη δημιουργία δικτύου παρακολούθησης των μικρών αστεροειδών. 

Πρώτος στόχος είναι να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για τη δημιουργία υποσταθμών παρακολούθησης και σε άλλες χώρες πέραν των ΗΠΑ. «Η δυνατότητά μας να δούμε ουράνια αντικείμενα είναι περιορισμένη, εξαιτίας του μικρού αριθμού τηλεσκοπίων στο έδαφος, αλλά και του γεγονότος ότι εντοπίζουν αντικείμενα πολύ συγκεκριμένων μεγεθών» εξηγεί ο Ρίτσαρντ Κρόουθερ, επικεφαλής μηχανικός στη Βρετανική Διαστημική Υπηρεσία. «Το θέμα είναι ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ένα σπάνιο αλλά πιθανώς καταστροφικό γεγονός, το οποίο τα υπάρχοντα πλαίσια στρατηγικής δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν» καταλήγει.

Δείτε live το πέρασμα του αστεροειδούς εδώ και εδώ




ΠΗΓΗ...http://www.ramnousia.com/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...