Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τσακίζει κόκκαλα η επιστολή της Έφης Μάτσου: Η οδύσσεια ενός ανθρώπου με αναπηρία


Γροθιά στο στομάχι είναι η επιστολή που έλαβε και δημοσιεύει το matrix24 από την Ευθυμία Μάτσου, μέλους της συλλογικότητας stekiradio.gr που παλεύει για τα άτομα με αναπηρία.

Η κα Μάτσου καταθέτει τη δική της μαρτυρία όντας και η ίδια άτομο με αναπηρία αποκαλύπτοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα.

Ολόκληρη η επιστολή:

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ…

Μαθαίνεις ότι πάσχεις από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και ταυτόχρονα σου λένε ότι έχεις και κάποια δικαιώματα. Λες κι αυτό θα απαλύνει το σοκ!
Σας έχω νέα: δε γίνεται τίποτα… επειδή, πρώτον, «πάρτε πίσω όλες τις διευκολύνσεις και δώστε μου την υγεία μου» και δεύτερον, μπλέκεις με το τέρας της γραφειοκρατίας και της ανευθυνοϋπευθυνότητας του εκάστοτε υπάλληλου!
Περνάνε μήνες και χρόνια για να μάθεις ότι πρέπει να περάσεις επιτροπή να πιστοποιήσει την αναπηρία. Μαθαίνεις τα ΚΕΠΑ. Άλλη τραυματική εμπειρία…
- Όταν κάνεις την αίτηση υπάρχει επιλογή όπου δηλώνεις ότι έχεις νευρολογικό νόσημα για να σε δουν οι κατάλληλοι γιατροί. Φτάνοντας στην επιτροπή, όμως, αντιλαμβάνεσαι ότι όμως, ΟΧΙ!
- Κανένας δε λέει, ΠΟΤΈ, ότι πρέπει να δηλώσεις τι άλλο θέλεις, με αποτέλεσμα κάθε λίγο και λιγάκι, να περνάς επιτροπή…
- Περνάει μήνας και.. να πάρεις ημερομηνία να περάσεις και άλλος ένας για να πάρεις την απόφαση. Στην καλύτερη, βέβαια, γιατί έχω μάθει για άνθρωπο που απεβίωσε πριν περάσει επιτροπή… είχε περάσει χρόνος, όχι μήνας…
- Σε συναισθηματικό επίπεδο αισθάνεσαι, το λιγότερο, εξωγήινος με όλους να σε κοιτάνε περίεργα και να σε εξετάζουν… και να ξέρεις ότι έχουν άσχετες ειδικότητες, με το θέμα σου…
- Κάθε φορά που εκπνέει το χρονικό διάστημα ισχύος της απόφασης, κόβονται όλα όσα ‘κέρδισες’ με τις επισκέψεις σου στις διάφορες επιτροπές και δεν έχει καμιά σημασία αν είσαι άνεργος ή ανασφάλιστος και ζεις με το επίδομα της επιτροπής. Βεβαίως δεν επιτρέπεται να κάνεις αίτηση πριν εκπνεύσει η προθεσμία για να προλάβεις την καθυστέρηση. Πρέπει να περιμένεις να λήξει η ισχύς της απόφασης.
- Μαθαίνεις ότι κάποιος γνωστός σου ξέρει κάποιον στην επιτροπή και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε. Αν το δικαιούται έχει καλώς, αν όχι… Δυστυχώς το κράτος δεν έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να δει ότι δε δικαιούται το ο,τιδήποτε για να μην το παράσχει και κανένας δε θέλει να ‘μπλέξει’ σε τέτοιες ιστορίες.
Λίγο πολύ αυτά τα γνωρίζει οποιοσδήποτε ΑμΕΑ… Στην αρχή πολλές πληροφορίες από άλλους που τα έχουν περάσει πρώτοι… Κανείς μας δεν τα πολυπιστεύει… Έρχεται όμως η στιγμή που τα αντιμετωπίζεις και τα νιώθεις βαθιά στο πετσί σου! Μαζί με την γνωστή σε όλους συγκατάβαση: «Τι να κάνουμε; Έτσι λειτουργεί το σύστημα…»
Ε, όχι δε λειτουργεί έτσι το σύστημα! Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έφτιαξαν έτσι. Μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος, εσκεμμένα, παρερμήνευσε κάποιες διατάξεις και με δεδομένη την ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας, οι παρανομίες έγιναν νόμοι και διατάξεις!
Λοιπόν τίθεμαι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να βάλει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων αναπήρων!
Είμαι σίγουρη ότι το stekiradio.gr δε θα αφήσει το θέμα πριν φτάσει στο τέρμα!
Συντάσσομαι απόλυτα μαζί του!0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...