Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Βεργίνα, οι Βασιλικοί τάφοι


Το ντοκιμαντέρ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ παρουσιάζει την ιστορία των αρχαιολογικών ερευνών στη ΒΕΡΓΙΝΑ και τα υψηλής αξίας ευρήματα.

Γίνεται αναφορά στο Γάλλο αρχαιολόγο ΛΕΩΝ ΧΑΙΖΕΪ, ο οποίος πραγματοποίησε τις πρώτες ανασκαφές το 1861, και στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΡΩΜΑΙΟ, ο οποίος εργάστηκε στην περιοχή έως το 1956. Ο μαθητής του δεύτερου, ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ, υπήρξε ο σημαντικότερος ερευνητής της περιοχής, καθώς με τις ανασκαφές του ήρθαν στο φως τα σπουδαιότερα ευρήματα.

Επίσης, παρουσιάζονται ο «Τάφος της ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ», οι βασιλικοί τάφοι καθώς και ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν στο φως. 

Παράλληλα, προβάλλονται σημαντικά κτερίσματα των τάφων, όπως το «ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ», οι κεφαλές του ΦΙΛΙΠΠΟΥ και του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ασπίδες και πανοπλίες, ενώ σημειώνεται η αρχαιολογική και ιστορική τους αξία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...