Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης σε Κορυφή, Δάφνη, Νέο Μυλότοπο και ΔΣ ΣΕΑΣ


O Γιάννης Σηφάκης σε Κορυφή, Δάφνη, Νέο Μυλότοπο και σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΑΣ

Ενημέρωσε τους αγρότες για τα ισχυρά κίνητρα για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών σύμφωνα με τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, την ανάγκη τυποποίησης και συσκευασίας των προϊόντων με την χρήση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θέματα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται επίλυσης με απλούστερο τρόπο τους προβλήματος των Αλβανών εποχιακών εργατών γης ( υπάρχει νόμιμη διαδικασία μετάκλησης  στην οποία μειώθηκε το παράβολο μετάκλησης σε 50€, καταργήθηκε η προκαταβολή εισφορών και πρέπει να γίνεται ΑΠΔ. Γίνεται προσπάθεια μήπως εφαρμοστεί και σε αυτή την περίπτωση το εργόσημο). Ακόμη τις κινήσεις του για την ρύθμιση του προβλήματος των «στεκιών» με κοινή Υπουργική απόφαση τριών Υπουργείων.
Επισήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης για μείωση του κόστους παραγωγής με την επαναφορά του 13%ΦΠΑ ( από 24%) στα αγροτικά εφόδια από 01/07/2017 καθώς και η νομοθεσία που ετοιμάζεται για την άμεση πληρωμή από τους εμπόρους.
Στον ΣΕΑΣ συζητήθηκε το θέμα της δωρεάν διάθεσης προϊόντων μέσω του προγράμματος αντί του εμπάργκο της ΕΕ στα πλαίσια της συζήτησης που είχε γίνει στο Μακροχώρι Ημαθίας από κοινού με τις ΟΠ Ημαθίας και Κοζάνης και ορίστηκαν εκπρόσωποι της Πέλλας στην κοινή επιτροπή διαχείρισης με αγρότες των τριών Νομών. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...