Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών


Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε και χαιρέτισε την εκδήλωση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών με την Ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα και τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα

Στην εκδήλωση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών με την ειδική Γραμματέα ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα και τον Γ.Γ. Υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα με θέμα τα προγράμματα για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών και την πολιτική της κυβέρνησης σε αυτό τον τομέα παρευρέθη και χαιρέτησε ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του στην ιδιαίτερη σημασία της ανάπτυξης των ιαματικών πηγών στην οικονομία των τοπικών κοινωνιών και της χώρας συνολικά τόσο όσον αφορά την ιατρική και τουριστική τους χρήση ( που είναι η κύρια χρήση τους) όσο και την χρησιμοποίηση της θερμότητας του νερού για την θέρμανση θερμοκηπίων καθώς και προωρίμανση αγροτικών καλλιεργειών. 
Τόνισε ότι η πολιτεία όλες τις προηγούμενες δεκαετίες δεν μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για την βοήθεια της στην ανάπτυξη των ιαματικών πηγών αφού καθυστέρησε ακόμη και την αναγνώριση και αδειοδότηση τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενταχθούν σε αναπτυξιακά προγράμματα. 
Ακόμη με την σταθεροποίηση της οικονομίας, την εκκίνηση της δίκαιης ανάπτυξης πρέπει η πολιτεία να ξαναδεί την πολιτική ενίσχυσης της λουτροθεραπείας σε πολίτες της τρίτης ηλικίας και σε άτομα με ειδικές ανάγκες για την βελτίωση της υγείας τους αλλά και την στήριξη των περιοχών στις οποίες λειτουργούν ιαματικά λουτρά. 
Ανέφερε επίσης τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης των ιαματικών πηγών χαμηλής ενθαλπίας στην Πέλλα ( Λουτρά Πόζαρ, Λουτροχώρι, πηγές ανεκμετάλλευτες σε Σωσάνδρα, Προμάχους). Παράλληλα τις δυνατότητες  αξιοποίησης του γεωθερμικού πεδίου από το μηδέν του Λουδία, Κρύα Βρύση, Γαλατάδες, Άσπρο μέχρι την Σκύδρα) για αγροτική χρήση. Ακόμη την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών σε άλλες περιοχές της χώρας που έχουν υψηλή ενθαλπία ( Λέσβος και άλλες). 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...