Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΤΟ 1970;Είναι πληροφορίες, που μάθαμε από κατοίκους του χωριού, πληροφορίες, που ακροβατούν μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας και τις οποίες σας μεταδίδουμε με κάθε επιφύλαξη.
Γύρω στο 1970 την περίοδο της "επταετίας" στην περιοχή "Μπάινα" εγκρίθηκε το έργο κατασκευής μιας ποτιστικής δεξαμενής, λίγο πάνω από το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίωνα , στην επονομαζόμενη σήμερα "Στέρνα".
Ξεκίνησαν λοιπόν οι εργασίες για την κατασκευή του έργου και κατά τη διάρκεια της εκσκαφής των βάσεων, οι εργάτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί χωριανοί, αντίκρισαν ένα θέαμα, που τους πάγωσε το αίμα.
Ανακάλυψαν σκάβοντας έναν καλοδιατηρημένο ανθρώπινο σκελετό, που όμοιό τους δεν είχε αντικρίσει κανείς.
Έμοιαζε με την περιγραφή των ιστορικών στρατιωτών του Αχιλλέα, τους μυθικούς Μυρμιδόνες!
Μάλιστα το χαρακτηριστικό γνώρισμα των Μυρμιδόνων, τα προεξέχοντα κοκαλάκια, σαν κέρατα , που έχουν και τα μυρμήγκια, ήταν ευδιάκριτα και εμφανή.
Αποσβολωμένοι οι παριστάμενοι από το θέαμα δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.
Οι περισσότεροι πρότειναν να αποσιωπηθεί το γεγονός, αφού η κατασκευή της δεξαμενής ήταν ζωτικής σημασίας, για το πότισμα των αγρών.
Έτσι κι έγινε και για άλλη μια φορά η ιστορία "θάφτηκε" στον βωμό των προσωρινών και εφήμερων συμφερόντων.
Μια δεύτερη μαρτυρία μας ανέφερε, ότι υπήρχαν αρκετοί ίδιοι σκελετοί κι όχι μόνο ένας.
Τονίζουμε και πάλι, ότι ουδεμία απόδειξη έχουμε για το συμβάν, παρά μόνο την μαρτυρία κάποιων κατοίκων.
Γι αυτό και δημοσιεύουμε την ιστορία με κάθε επιφύλαξη.
Πάντως η περιοχή της "Μπάινας" περιβάλλεται με πολλούς θρύλους και δοξασίες  και σε προσεχείς δημοσιεύσεις θα ασχοληθούμε διεξοδικά.
Υπενθυμίζουμε και την ανακάλυψη πολλών αρχαίων τεκμηρίων στην ευρύτερη περιοχή της "Μπάινας", πολλά από τα οποία φυλάσσονται στο δημοτικό σχολείο του χωριού, τεκμήρια που αποδεικνύουν την ύπαρξη ανθρώπινης  δραστηριότητας και πολιτισμού  στην περιοχή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...