Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΑΡΙΔΑΙΑ - ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ


Μια μικρή πρωινή βόλτα στον ανατολικό περιφερειακό της πρωτεύουσας του δήμου μας Αριδαία και κάτω από έναν μουντό συννεφιασμένο ουρανό,ήταν αρκετή να κεντρίσει και να εξιτάρει κρυμμένα συναισθήματα και να μας φτιάξει την διάθεση, αποσπώντας μας για λίγο από την πεζή καθημερινότητα.

Στολισμένη με ένα άκρως ειδυλλιακό και φθινοπωρινό μανδύα, με πάμπολλες γήινες αποχρώσεις, με τα κιτρινισμένα φύλλα να μάχονται γαντζωμένα στα κλαριά των δέντρων να μην πέσουν, η "Πόλη της αιώνιας ομίχλης", όπως την αποκαλούν τα παλιά βιβλία της γεωγραφίας, μαγεύει τον νου και αιχμαλωτίζει τον περαστικό.

Είναι αυτή η αρχέγονη μαγεία της, η ανείπωτη ομορφιά της, που εγκλωβίζει τους ανθρώπους της, τους σφιχταγκαλιάζει  εκπέμποντας τα εκκεντροφόρα κύματα της μητέρας φύσης και τους κρατά στα άγια ιερά χώματα, υπνωτίζοντάς τους γλυκά.

Είναι αυτή η ίδια γη, που μάγεψε ακόμη και τους αρχαίους γίγαντες Άλμωπες, και τους έκανε να μοιάζουν μικρά ευαίσθητα παιδιά, θαρρείς.

Είναι αυτή η ίδια γη, για την  οποία χύθηκε πολύ αίμα από τους προγόνους μας για να κρατηθεί ελεύθερη, Ελληνική.

Είναι αυτή η ίδια γη, που ανέθρεψε και ανέδειξε από τα σπλάχνα της σπουδαίους ανθρώπους, επιστήμονες, διανοούμενους, καλλιτέχνες, ευεργέτες.

Είναι η πόλη μας η λατρεμένη, που μας κάνει υπερήφανους και που την αγαπάμε όσο καμία άλλη στον κόσμο.












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...