Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Η ΚΑΛΗ ΠΕΔΙΑΔΑ (ΝΤΟΜΠΡΟ ΠΟΛΕ) ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣΚΑΛΗ ΠΕΔΙΑΔΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ  

    Το λεγόμενο «Ντόμπρο Πόλε» ή αλλιώς Καλή πεδιάδα βρίσκεται στο Άνω Λουτράκι, στον πλέον εγκαταλελειμμένο οικισμό. Η περιοχή περιβάλλεται από καστανιές. Ακόμη, υπάρχει μια φυσική λεκάνη με μικρές λίμνες και κανάλια σε υψόμετρο 1750 μέτρων. Το οροπέδιο βέβαια έχει δημιουργηθεί πάνω σε κρατήρα ηφαιστείου και βρίσκεται δίπλα στη μεθοριακή γραμμή που χωρίζει την Ελλάδα με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. 

    Η καλή πεδιάδα καταλαμβάνει έκταση 3.350 στρεμμάτων και χαρακτηρίζεται από την πλούσια βλάστηση καθώς εκεί υπάρχουν 22 είδη χλωρίδας, όπως σπάνια ποώδη φυτά.  Είναι μία πολύ όμορφη περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με συνεχείς εναλλαγές καιρού και φανταστικά ηλιοβασιλέματα.
   Ιστορικά ο τόπος είναι γνωστός για τις φονικές μάχες που πραγματώθηκαν εκεί κατά τη διάρκεια το Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ των Γερμανών και Βουλγάρων που είχαν περιχαρακωθεί επί της κορυφογραμμής, ενώ διεξήχθησαν μάχες και μεταξύ των Σέρβων, Γάλλων και Αποικιακών στρατευμάτων.  Οι μάχες αυτές ήταν τόσο σφοδρές που ακόμα και σήμερα υπάρχουν εμφανή τα σημάδια τους επί του εδάφους, όπως και τα οχυρωματικά έργα αλλήλων.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ 

ΣΑΛΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΜΗΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...