Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ ΑΝΩ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟ ΑΝΩ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

     Το Άνω Λουτράκι είναι ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός σε υψόμετρο 600 μέτρων στην κορυφή του βουνού Ίσιο Πεύκο και απέχει 3  χιλιόμετρα από το σημερινό χωριό. Αρχικά το χωριό ονομάστηκε «Πόζαρ» και σχετίζεται με τις θερμές πηγές της περιοχής. Αργότερα είχε την ονομασία «Ποζάρτσκου» που σημαίνει Λουτράκι.


   Στο Άνω Λουτράκι σώζεται η τρίκλιτη βασιλική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη που χρονολογείται τον 18ο αιώνα στο εσωτερικό της οποίας διατηρούνται σπάνιες εικόνες και λίγες μόνο αγιογραφίες. Η εκκλησία αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα για κάθε επισκέπτη κυρίως σε αυτούς που γνωρίζουν το θρύλο που έχει δημιουργηθεί.
 Σύμφωνα μ την παράδοση λοιπόν, σε κάποια μυστική κρύπτη της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη βρίσκονται κρυμμένες χρυσές λίρες, από τον καιρό που οι κάτοικοι του χωριού εγκατέλειπαν τα σπίτια τους για να μην πέσουν έρμαια στα χέρια των εχθρών τους , δηλαδή των Βουλγάρων που εποφθαλμιούσαν την περιοχή.


"ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ"

ΣΑΛΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΜΗΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...