Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

"Οι Πρόμαχοι των ποιητών"
Η εθελοντική ομάδα των Προμάχων Αλμωπίας στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων πολιτισμού, πραγματοποίησε το έργο που επί εβδομάδες ετοίμαζε με υπομονή και αγάπη.
Στόχος της δράσης, ήταν να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε γειτονιές  του ιστορικού χωριού, ξυλόγλυπτες πινακίδες με στίχους διάσημων Ελλήνων ποιητών, αλλά και τοπικών ποιητών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας.
Έτσι μετά από πολλές επαφές, συζητήσεις, συνεννοήσεις και πολύωρες εργασίες, οι γειτονιές του χωριού απέκτησαν ένα χρώμα πολιτισμού, αγάπης και φυσικής ομορφιάς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποιητές της Αλμωπίας, των οποίων η συνδρομή ζητήθηκε, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με πολύ προθυμία, έγραψαν στίχους για το ηρωικό χωριό, χαρίζοντας με τον ποιητικό τους  οίστρο, νότες συγκίνησης και περηφάνιας.
Επίσης στις πινακίδες αναγράφονται και στίχοι από νεαρές βραβευμένες ποιήτριες του χωριού, καθώς και στίχοι και τραγούδια από τοπικούς καλλιτέχνες, καθώς και ρήσεις  διάσημων ανθρώπων για τους Προμάχους και τους φιλότιμους κατοίκους τους.

Οι ποιητές που έγραψαν για τους Προμάχους ήταν:
Δέσποινα Τσουλφαΐδου
Βάσω Ρουμελή
Αλεξάνδρα Ασαλέα
Νάντια Βουκατζή
Μύρων Κομνηνός
Ευάγγελος Τσαβδάρης
Ασημάκης Ασημακόπουλος
Βαγγέλης Μπεγλόπουλος
Γεώργιος Σαμαρτζίδης
Ελένη Σέλκου(Λυμένα Κορδόνια)
Χρήστος Οικονόμου «Γερόλυκος»

Άξιος μνείας είναι και ο στολισμός των χώρων με τενεκεδένιες γλάστρες, οι οποίες βάφτηκαν με πολύχρωμα σχέδια και δίνουν μια γλυκιά ομορφιά στο τοπίο.
Η ομάδα των εθελοντών συνεχίζει με την επόμενη δράση της ο οποία αφορά και πάλι το χωριό και η οποία δράση θα συζητηθεί …


1 σχόλια :

Ό,τι και να γράψω θα είναι λίγο! Έχω εντυπωσιαστεί στον υπερθετικό βαθμό! Είστε παράδειγμα για όλη την Ελλάδα! Καλό κουράγιο για την συνέχεια...

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...