Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

"ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ" - ΜΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Αφού γέμισε το καρότσι με τις σακούλες των σκουπιδιών της ημέρας, η γιαγιά, κίνησε σπρώχνοντάς το να πάει να το αδειάσει στους ειδικούς κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονται 300 μέτρα μακριά, στην περιοχή της γέφυρας του γηπέδου.
Φτάνοντας εκεί και αφού τοποθέτησε τα σκουπίδια στον κάδο, άφησε παράμερα το καρότσι και συνέχισε προς τον κοντινό αγρόκηπο που διατηρεί, να σκαλίσει λίγο το χώμα για το φύτεμα των ζαρζαβατικών.
Αρκετή ώρα αργότερα και αφού κουράστηκε, πήρε τον δρόμο της επιστροφής για να πάρει το καρότσι και να γυρίσει στο σπίτι.
Φτάνοντας όμως στο σημείο όπου είχε αφήσει το καροτσάκι, την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, μιας και το σιδερένιο εργαλείο, είχε κάνει φτερά.
Κοίταξε με αγωνία, δεξιά κι αριστερά μήπως το δει, του κάκου όμως. Το καρότσι άφαντο.
Απογοητευμένη, γύρισε στο σπίτι και μετά από σκέψη, ετοίμασε μια χάρτινη ανακοίνωση και πήγε και την κόλλησε στον κάδο, ελπίζοντας πως κάποιος θα ευαισθητοποιηθεί.

Και ω του θαύματος...Λίγες ώρες αργότερα, το εξαφανισμένο καρότσι, ως δια μαγείας, εμφανίστηκε στην κοίτη του παρακείμενου χειμάρρου, πεταμένο βιαστικά από τον επιτήδειο "κλέφτη".
Έτσι χαρούμενη πλέον η συμπαθέστατη γιαγιά, συνεχίζει την προσφορά προς την οικογένεια, βοηθώντας με όλες της τις δυνάμεις, νιώθοντας χρήσιμη και ωφέλιμη, οδηγώντας καθημερινά το ηρωικό καρότσι, που λίγο έλειψε, να εξαφανιστεί.

Απλές καθημερινές ιστορίες, βγαλμένες από την ζωή της κλειστής, τοπικής μας κοινωνίας. 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...