Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΕΣ


 Σπάνιο υλικό από παλιές ξεχασμένες δεκαετίες σας παρουσιάζουμε σήμερα από το αρχείο της φίλης μας Χ.Γ. η οποία μας εμπιστεύθηκε κάποιες από τις φωτογραφίες του παππού της.
Έχουμε τονίσει κι άλλες φορές την μεγάλη μας αδυναμία στις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, από τις οποίες μπορεί κάποιος να αντλήσει πάμπολλες πληροφορίες και γνώσεις για τα ήθη , έθιμα, τον τρόπο ζωής γενικά των κατοίκων του αγαπημένου μας χωριού.
Στην συλλογή που σας παρουσιάζουμε σήμερα υπάρχουν σκηνές από το στρατό, τα μετάλλια του κατόχου, το απολυτήριο του δημοτικού σχολείου, διάφορες κοινωνικές και οικογενειακές  εκδηλώσεις, σκηνές από εργασίες οικοδομικές,κάποιο συμφωνητικό συμβόλαιο αγοραπωλησίας, ενώ συγκινητική είναι η γραφή στο πίσω μέρος των φωτογραφιών.
Σας αφήνουμε να τις απολαύσετε και να κάνετε αυτό το ταξίδι πίσω στον χρόνο, με την προτροπή, αν έχετε στην κατοχή σας τέτοιου είδους αρχεία, και θέλετε να τα μοιραστείτε μαζί μας, να επικοινωνήσετε με τα "Προμαχιώτικα Νέα".
Όλα αυτά τα αρχεία, αποτελούν ένα μικρό κομμάτι από το ψηφιδωτό της ιστορίας του χωριού μας και θα ήταν ευχής έργο να μη σαπίζουν σε κάποιο συρτάρι.



































2 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...