Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ



Ένα Σαββατιάτικο πρωινό 

Να σου ερεθίζουν ευχάριστα τις αγουροξυπνημένες αισθήσεις, οι μεταλλικές καμπανοκρουσίες του Αγίου.

Να σε ξεπροβοδίζουν τα στριγκλά κακαρίσματα και οι καλημέρες των κοκόρων.

Να σου τρυπά τα κόκαλα η πρωινή δροσιά και να σε αγκαλιάζει με το υγρό της πέπλο η διαπεραστική ομίχλη.

Χαρούμενα χαμόγελα και ματιές περίεργες να σου γνέφουν στα σοκάκια.

Ανάκατες οσμές φρεσκοφουρνιστού ψωμιού, βασιλικού και ασβέστη να σου γαργαλούν τα αισθητήρια.

Δεκάδες αναμμένα καντηλάκια να σου φωτίζουν τα βήματα και να νιώθεις την παρουσία Του σε κάθε τετραγωνικό που διασχίζεις, αισθανόμενος την ανέσπερη φώτισή Του.

Το παγωμένο, τρεχούμενο  νερό της βρυσούλας να σου ταράζει τα οδοντικά σφραγίσματα, και να σου τσιτώνει το πρόσωπο, ανατριχιάζοντας το δέρμα σου.

Το ζευγάρι των γερακιών, να σε παρατηρεί από ψηλά και να ταυτίζεσαι μαζί τους στο περήφανο πέταγμα, Αυτοκράτορας λες του κάμπου και του όρους.

Να καθρεπτίζεται το στερέωμα στα πεντακάθαρα νερά της πελώριας λίμνης, και τα πουλιά να αναταράσσουν τον αναγεννησιακό αντικατοπτρισμό, βουτώντας, δημιουργώντας συνεχόμενες κυκλικές δίνες.

Η ερημωμένη σκοπιά, στεγάζοντας χιλιάδες μνήμες, βραδινών μοναχικών, φαντάρων, συνουσίες μεταμεσονύκτιες, να παραμένει εδώ, ντυμένη στα ξεβαμμένα γαλανόλευκα χρώματά της. 

Ο βασιλιάς Ήλιος να σου διαστέλλει τις κόρες, τρυπώντας με τις χρυσές του ακτίνες, Οδύσσεια βέλη θαρρείς, τα πολύχρωμα σύννεφα, δηλώνοντας «παρών», στο αιώνιο ταξίδι της απεραντοσύνης.

Καθισμένος στον βράχο, ρουφώντας τον πικρό καπνό του τσιγάρου στα πνευμόνια σου, να βλέπεις, να ζεις, να υμνείς, να απολαμβάνεις όλον αυτόν τον ασταμάτητο πολλαπλό οργασμό των αισθήσεων….

Πρόμαχοι Σάββατο  9 Ιανουαρίου  7.15π.μ.







































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...