Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Πρόμαχοι: Συνάντηση στρατεύσιμων της 152 σειράς


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των στρατεύσιμων του έτους 1981 από τους Προμάχους.

Ήταν μια συνάντηση των γεννημένων το έτος 1961 που παρουσιάστηκαν στις τάξεις του Ελληνικού στρατού τον Ιούνιο του 1981 με την 152 σειρά.
Πλούσιο γλέντι με τριμελή ορχήστρα ζωντανής μουσικής κάτω από τα πλατάνια της πανέμορφης πλατείας του χωριού, ενώ η Αυγουστιάτικη πανσέληνος, προσέδιδε στον χώρο μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.
Επικράτησε νοσταλγικό κλίμα με γλυκές αναδρομές σε κείνα τα δύσκολα χρόνια που οι περισσότεροι, για πρώτη φορά στη ζωή τους, άφηναν τα στενά όρια του χωριού και γνώριζαν μέσω του στρατού, κι άλλες περιοχές της πατρίδας μας.
Έγινε γενικό προσκλητήριο παρόντων και απόντων, μέσα σε συνεχή πειράγματα, ενώ όταν το αλκοόλ άρχισε να επιδρά, το γλέντι άναψε με πολλούς παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς.

Όμορφη και επαινέσιμη εκδήλωση, που εκτός από το καθαρά διασκεδαστικό της χαρακτήρα, συμβάλλει και στην σύσφιξη των προσωπικών σχέσεων μεταξύ των κατοίκων, σε μια εποχή κρίσης θεσμών και αποξένωσης των ανθρώπων.


































0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...