Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ "Ο ΥΠΕΡΙΩΝ"




Απόγευμα Μ. Πέμπτης και με το άγχος μου στο κατακόρυφο, οδηγώ βεβιασμένα κατηφορίζοντας από τους Προμάχους προς την πρωτεύουσα Αριδαία για να προλάβω, να φανώ συνεπής στο ραντεβού μου με τον Σπύρο Σταματιάδη, τον ιδρυτή και υπεύθυνο του "Υπερίωνα".
Είχε προηγηθεί η γνωριμία μας σε κάποιο δείπνο προς τιμήν του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα και με είχε εντυπωσιάσει η ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα του Σπύρου καθώς και το πάθος του για την άρση βαρών και άδραξα την ευκαιρία να του ζητήσω να τα πούμε κάποια στιγμή.
Το βαρυκίνητο αυτοκίνητο στριγκλίζει έξω από το κλειστό δημοτικό στάδιο της Αριδαίας και έχοντας αργήσει μόνο 5 λεπτά, κατευθύνομαι προς την βόρεια είσοδο του αχανούς κτιρίου, ιδρωμένος από το άγχος περισσότερο, παρά από την υπερβολική ζέστη του Απρίλη.
Βαδίζοντας σε κάποιο στενό διάδρομο, στα αυτιά μου αντηχούν δυνατοί κρότοι, θόρυβοι που με οδηγούν. Βαριές μπάρες πέφτουν στο έδαφος, κάνοντας υπόκωφους κρότους.
"Εκεί πρέπει να είναι, σκέφτηκα, θα γυμνάζονται" και ακολουθώντας τον ήχο, φτάνω σε μια μισάνοιχτη σιδερένια πόρτα.
Χτυπώ διστακτικά και μπαίνω μέσα.
Έφτασα, εδώ είναι το βασίλειο του "Υπερίωνα".
Στα δεξιά της αίθουσας διακρίνω τον Σπύρο, που με σοβαρό, αυστηρό ύφος, κάθεται σε ένα αυτοσχέδιο γραφείο-παρατηρητήριο, παρακολουθεί τους αθλητές του, δίνοντας εντολές και παραγγέλματα. Ένας υπολογιστής, ένα ηχοσύστημα, παίζει χαμηλόφωνα κάποια μουσική γεμίζοντας τον χώρο με νότες, απαλύνοντας λίγο την μονοτονία των σαν κεραυνούς κρότων από τις μπάρες, που απογειώνονται και προσγειώνονται στο έδαφος.
Το βλοσυρό του πρόσωπο μαλακώνει βλέποντάς με και με υποδέχεται με ένα εγκάρδιο χαμόγελο.
Μετά τις τυπικές φιλοφρονήσεις και με δεδομένη την πίεση χρόνου που με πνίγει, μπαίνω κατευθείαν στο ψητό.
-"Πες μου Σπύρο, μίλησέ μου για τον "Υπερίωνα"
Με μια αδιόρατη λάμψη στα μάτια, ο πολυβραβευμένος γίγαντας άρχισε να μιλάει με πάθος.
-"Ο Υπερίων ιδρύθηκε στην Αριδαία το 2014 από εμένα, και αυτή τη στιγμή αποτελείται από 80 περίπου μέλη.
Υπάρχει μια γκάμα αθλητών όλων των ηλικιών, από 8 μέχρι 50 χρονών και ο απώτερος σκοπός του συλλόγου μας είναι η ανάδειξη της Αλμωπίας στον τομέα της άρσης βαρών, το crossFit και το Powerlifting.
Μετέχουμε στα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων και μάλιστα έχουμε καταφέρει σπουδαίες επιτυχίες παρά το μικρό διάστημα που λειτουργούμε.
Ο ΥΠΕΡΙΩΝ Αλμωπίας κατέκτησε την 5 θέση στην κατάταξη παίδων παίρνοντας το πρώτο κύπελλο για το σύλλογο μας.
Ένα μεγάλο μπράβο στον Παπαδόπουλο Κυριάκο, Παπαδόπουλο Πρόδρομο & Παπαδόπουλο Δημήτρη, που και οι 3 κατέκτησαν μετάλλια και μέσα σε τόσο μικρο διάστημα λειτουργίας του συλλόγου μας πλέον είμαστε μέσα στης πρώτες θέσης στην Ελλάδα.

Στόχοι του συλλόγου μας είναι η αδιάλειπτη συμμετοχή μας στα πρωταθλήματα, η ανάδειξη των πολλών ταλέντων της Αλμωπίας και θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η άρση βαρών δεν είναι για λίγους, πρέπει να ξεπεραστεί αυτό το ταμπού και να ασχοληθούν  περισσότεροι νέοι."

-"Μίλησέ μου για τα προβλήματα, για τις βοήθειες που παίρνετε".

-"Όταν ξεκινήσαμε, τα πράματα ήταν τραγικά, από την στέγαση, για την οποία βάλαμε πολύ ιδρώτα για να φτιαχτεί αυτό το αποτέλεσμα"
Πιάνει το κινητό του και μου βάζει κάποιο βίντεο να δω.
-"Κοίταξε να δεις και να καταλάβεις, πώς ήταν αυτή η αίθουσα, όταν ξεκινήσαμε".
Το βίντεο απεικόνιζε εικόνες της αίθουσας που πιο πολύ με σταβλική αποθήκη έμοιαζε, παρά με αίθουσα προπονήσεων.
-"Ευτυχώς με τη βοήθεια πολλών φίλων που μας στηρίζουν, και ειδικά το κατάστημα Ζιλη tres Jolie , καταφέραμε να φτάσουμε στο ανεκτό αποτέλεσμα που βλέπεις σήμερα.
Κοιτάμε λοιπόν μπροστά και στο μέλλον θα έχουμε και νέες δραστηριότητες στο άθλημα του στίβου όπου προπονητές θα είναι γνωστά ονόματα από την περιοχή μας που καταξιώθηκαν στο τομέα τους με πολύ μεγάλες επιτυχίες.
Ο Σύλλογος είναι ανοιχτός στις προτάσεις για συνεργασία και δημιουργία και άλλων αθλητικών τμημάτων, γιατί θέλουμε να ήμαστε ένας σύλλογος χωρίς περιορισμούς και στερεότυπα βασισμένος στην ιδέα ότι η Αλμωπία έχει ταλέντο και μπορεί να δημιουργεί και να αναδεικνύει πρωταθλητές".

Όσο ο Σπύρος μου μιλούσε για τον σύλλογο, τα σχέδια και τα όνειρά του, παρατηρούσα με δέος τα 7-8 νεαρά παλικάρια που με στρατιωτική πειθαρχία και θρησκευτική ευλάβεια, εκτελούσαν διάφορες ασκήσεις, βγάζοντας άναρθρες κραυγές, κάτω από τις τεράστιες μπάρες, φυσώντας και ξεφυσώντας.
Νέα παιδιά, που αντί να σπαταλούν άσκοπα τον χρόνο τους κάπου αλλού, μένουν στο γυμναστήριο, επενδύοντας στην υγεία του σώματος και του νου, βάζοντας στόχους μελλοντικούς και ιδανικά.
Σκέφτομαι ενδόμυχα, το πόσο μεγάλο έργο παράγεται, το πόσο πολιτισμό προσφέρουν αυτά τα επαρχιακά σωματεία, χωρίς σχεδόν καμία στήριξη του επίσημου κρατικού φορέα και αισθάνομαι έναν θαυμασμό για όλους αυτούς τους μικρούς ήρωες του αθλητισμού και της ζωής.

Ο χρόνος είναι τόσο αμείλικτος, που πέρασε σαν νεράκι που κυλάει χωρίς να το καταλάβω και μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, αφού ευχαρίστησα τα παιδιά και τον Σπύρο, πήρα τον δρόμο της επιστροφής, έχοντας στην προσωπική μου ψυχική φαρέτρα, ένα ακόμη βέλος, που με κάνει δυνατότερο και πλουσιότερο σαν άνθρωπο, έχοντας αποκομίσει πολλά από τη φιλία αυτών των παιδιών.
Νέοι άνθρωποι, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και φωτεινούς φάρους στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, οικονομικής, ηθικής και αρχών, που μαστίζει την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια.


ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗΣ
Αρσιβαρίστας από το 1994
Γεννήθηκε 14/4/1981
Διακρίσεις:
3ος στο Ευρωπαϊκό παίδων στα 54κ.
2ος στο παγκόσμιο εφήβων στα 69κ.
3ος στους Μεσογειακούς στα 69κ.
4ος στο Ευρωπαϊκό εφήβων στα 77κ.
1ος  Ευρωπαϊκής ένωσης 2001-2002-2003 στα 69κ.
1ος  Ευρωπαϊκής ένωσης 2004 στα 77κ.
Ρεκόρ Ευρωπαϊκής ένωσης το οποίο παραμένει ακατάρριπτο μέχρι σήμερα
4ος στην Ευρώπη στους άνδρες 2006 και 2007
5ος στο κόσμο στους άνδρες 2006
Και το 2007 στο παγκόσμιο ανδρών της Ταϊλάνδης έβαλε στην μπάρα 166 κιλά στο αρασέ για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον κόσμο και στην προσπάθεια επάνω χτύπησε.

Πανελλήνιο ρεκόρ παίδων στα 56κ.
Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 62κ. και 69κ.
Πανελλήνιο ρεκόρ ελπίδων στα 69κ. και 77κ.


Τηλέφωνο
698 492 4757























0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...