Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του ιστορικού μας χωριού, όπου μπορείτε να δείτε άρθρα, που αφορούν όλες τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Περιπλανηθείτε στις αναρτήσεις μας για να ταξιδέψετε σε μια πλούσια ποικιλία θεμάτων που ετοιμάζουμε με μεράκι και αγάπη για τον ευλογημένο μας τόπο.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΤΟ GOOGLE MAPS
Κλίκ στην εικόνα

Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Οι κινηματογράφοι στο νομό Πέλλας - Ταξίδι στο παρελθόνΟι κινηματογράφοι στο νομό Πέλλας πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και άνθισαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980.
Αποτέλεσαν το βασικότερο μέσο διασκέδασης και κοινωνικών συναναστροφών, μιας και υπήρχε ολοκληρωτική σχεδόν απουσία τηλεοράσεων και ο κινηματογράφος ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να ξεφύγει ο κόσμος από τα προβλήματά του.
Στην πρωτεύουσα της Αλμωπίας, Αριδαία, υπήρχαν τα ιστορικά σινεμά "Αίγλη" δίπλα από τους κυλινδρόμυλους Νοχουτίδη και "Ολύμπιον" στο κτίριο Τυμπανίδη.
Κάθε Πέμπτη, που διοργανωνόταν το μεγάλο παζάρι, και οι κάτοικοι των γύρω χωριών κατέβαιναν με ό,τι μέσο διέθεταν, τα δυο σινεμά ήταν κατάμεστα, προβάλλοντας δυο έργα, μια αισθησιακή ταινία και μια περιπέτεια, συνήθως γουέστερν ή καράτε.
Οι τεράστιες αίθουσες χρησιμοποιούνταν συχνά και ως θέατρα από τους κατά καιρούς θεατρικούς θιάσους που περιόδευαν στην περιοχή μας.
Δυστυχώς η εισβολή της τεχνολογίας με τα βίντεο και η υπερπροσφορά των φθηνών βιντεοκασετών, συνέβαλλαν δραστικά, ώστε οι κάτοικοι να προτιμούν την οικιακή προβολή από την επίσκεψη στο σινεμά, με αποτέλεσμα να μαραζώσουν και τελικά να κλείσουν.
Σας παραθέτουμε παρακάτω μια λίστα με φωτογραφίες και ρεκλάμες από τα σινεμά του νομού μας, ύστερα από μια κοπιαστική έρευνα που πραγματοποιήσαμε, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις.

ΕΔΕΣΣΑ
"Βέρμιον"


"Αγγέλικα"
Δημοτικός "Μύλων"


"Μέγας Αλέξανδρος"Σινέ "Έδεσσα"
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
"Ολύμπιον"


"Άστρον"


"Τιτάνια"
"ΡΕΞ""Αστέρια"
ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
"Βιολέττα"


"Τιτάνια"


ΣΚΥΔΡΑ
Σινέ "Καλή"


"ΡΕΞ"

"Τιτάνια"


"Αλέξανδρος"


ΑΡΙΔΑΙΑ
"Κινηματογραφική Λέσχη"Σινέ "Αίγλη" Νοχουτίδη

Σινέ "Ολύμπιον" Τυμπανίδη
Δεν υπάρχουν φωτο...

ΠΗΓΗ...http://cinemahellas.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται από τα Προμαχιώτικα Νεα .

- Τα Προμαχιώτικα Νέα διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρέσουν οποιοδήποτε σχόλιο θεωρούν ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.

- Τα Προμαχιώτικα Νέα δεν παρεμβαίνουν σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσουν το περιεχόμενο ενός σχολίου.

- Τα σχόλια αναγνωστών σε καμιά περίπτωση δεν αντιπροσωπεύουν τα Προαχιώτικα Νέα.

- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης .

H συντακτική ομάδα των Προμαχιώτικων Νέων.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...